Про це йдеться у сюжеті Лесі Іванової для програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом».

У коментарі «Нашим Грошам» Вадим Майко зазначив, що не бачить жодної суперечності між тендерними перемогами своєї фірми та особистим фінансовим становищем, оскільки чисті прибутки «Трейд Коммодіті» дає невисокі: «Виграла» це ще не значить «взяла». Ви розумієте, що є видаткова частина в цих мільярдах?  Саме паливо щось коштує, транспортування, обслуговування банківських кредитів. Тобто «взяла 7 мільярдів» це дохід, але це не прибуток… Ви вважаєте, що державні тендери на паливному ринку – це надприбутковий бізнес? Він висококонкурентний і дуже залежить від коливань — тому ви не думайте, що це дуже прибутковий бізнес. Ми на межі маржинальності працюємо», — пише Bihus.

Щодо неочікуваних успіхів компанії на державних тендерах Майко зазначив, що «Компанія займається торгівлею нафтопродуктами з 2011 р. Фактично, реально займається постачанням нафтопродуктів. Тому наш вихід на тендери в 2015 р. – це не була несподіванка. Це не те, щоб ми виникли нізвідки, до того ми 4 роки займалися постачанням палива».

Нагадаємо, на початку лютого нардеп Сергій Лещенко заявив, что за «ТК» стоїть Андрій Адамовський, наголосивши при цьому, що Адамовський є партнером нардепа Олександра Грановського, котрого вважають «смотрящим» за правоохоронними органами від президента.

Пізніше було опубліковане інтерв’ю директора Державного резерву Вадима Мосійчука виданню OilNews, в котрому останній заявив, що коли у Держрезерву виник конфлікт із «ТК» щодо постачання палива, то до нього на переговори приходив саме Адамовський: «Представлявся він фактично власником цієї компанії».

Вадим Майко в коментарі «Нашим Грошам» заявив, що з Адамовським навіть не знайомий: «Чи ходив до нього (до Мосійчука – ред.) Адамовський – я коментувати не буду, тому що я не знаю ні пана Адамовського, ні чи ходив він до нього».

Разом з тим, Андрій Адамовський у розмові з «Нашими Грошима» зазначив, що справді має стосунок до «ТК» — у фірмі обертаються його гроші, однак наголосив, що власником «ТК» це його не робить: «Я не акціонер компанії «ТК». З компанією «ТК» у мене фінансові стосунки , я надаю їй фінансові послуги – кредитую, фінансую. Інколи. Більш нічого». Яким саме чином і через які компанії бізнесмен фінансує тендерного чемпіона, Адамовський розповідати не захотів, зіславшись на комерційну таємницю.

Детальніше про зв’язки Андрія Адамовського з компанією «Трейд Коммодіті» та Олександром Грановським – тут.

Предыдущая статьяПоследнее интервью расстрелянного Вороненкова
Следующая статьяВ небе над Балаклеей появился ядерный гриб