Очільницю земельного відділу Галину Магац у Самборі звільнили за незаконні оборутки з землею. Відомо, що опоненти діючого мера від “ВОЛІ” Юрія Гамара роблять спроби виправдати чиновницю, апелюючи до того, що звільнення її нібито було незаконним.

До міської ради Самбора минулого року було надіслано запит на доступ до публічної інформації стосовно встановлення власника земельної ділянки розміром 0,258 гектарів та надання документів, відповідно до яких кінотеатр “Кобзар” перейшов у приватні руки.

Як тоді стало зрозуміло, договір оренди уклали в 2010 році строком на 5 років. Міська рада Самбора повинна була угоду продовжити, в інакшому випадку — оренду було б припинено. Але без участі депутатів міста питання дивним чином було вирішено на користь орендаря. Тому очільник Самбора Юрій Гамар вирішив розібратися й провів службове розслідування. Адже повноваження на вирішення подібних питань можуть перейти лише міському голові або секретареві міськради і лише у випадку, якщо терміни оренди скінчилися, а рада не змогла прийняти рішення.

Землю під кінотеатром “Кобзар” орендує товариство з обмеженою відповідальністю “Кінолюкс”. Два роки тому голова ТОВ В. Мурайко і тогочасний секретар міськради В. Дацюк уклали договір. Земельний відділ тоді очолювала Галина Магац.

“Терміни і дати не співпадають, хоча ми вже все перевіряли. А пані Магац повинна була питання це надати на розгляд комісії, підготувавши для депутатів рішення. При цьому вона мала діяти в межах закону і відповідно до чітко визначених повноважень”, — розповідає Володимир Процайло, начальник юридичного відділу Самбірської міської ради.

Галина Магац від нового секретаря ради Ю. Дмитришина отримала доручення перевірити чи всі орендарі вчасно платять за оренду. Пізніше списки боржників оприлюднили на інтернет-сайті міськради. Але секретар тоді був звільнений і до кінця справу не довели. Саме тоді стало відомо про десятки недобросовісних бізнесменів, котрі оренду не сплачували роками.

Відділ очолюваний Магац, до слова, ще й не відповідав на запити самбірчан вчасно. Вся робота, яку можна виконати за рік, робилася впродовж кількох років.

“Чиновниця, яка роками займалася земельними схемами, буде звільнена. Нового очільника земельного відділу ми обиратимемо ретельніше”, — каже мер міста Самбір Юрій Гамар.

Також він припинив дію схеми оренди, відповідно до якої земельна ділянка орендувалася за спрощеним механізмом, а потім там споруджували новобудову. А цю землю орендар без зайвого галасу потім отримував за безцінь.

“Скоро в Самборі функціонуватиме земельний аукціон. Це незвично, бо люди звикли ігнорувати закон. Але прозорі та відкриті торги вперше за багато років допоможуть поповнити міську казну на мільйони гривень, які витратять на облаштування Самбора – на вулиці, освітлення та інші об’єкти інфраструктури”, — розповів Гамар.

Предыдущая статьяКогда вырастет продолжительность жизни, можно будет говорить о повышении пенсионного возраста, — Розенко
Следующая статьяНацполиция охраняет мультимиллионера Котвицкого на законных основаниях, — МВД