Шанси найбагатшого українця невеликі

Донецький «Шахтар» подав позов до Спортивно-Арбітражного суду у Лозані, в якому вимагає компенсації від російського клубу «Уфа» у розмірі 800 тисяч євро, а це приблизно 22 мільйони гривень, — пишет Експрес.

Про це Експрес-онлайн стало відомо з достовірних джерел. Гірники вимагають такої компенсації за те, що у 2015-у році футболіст збірної України Олександр Зінченко самовільно полишив табір «Шахтаря» та уклав угоду з російським клубом. «Шахтарю» вже компенсували 145 тисяч євро за підготовку молодого футболіста. Тепер клуб Ахметова вирішив судитися за дострокове розірвання угоди. І це при тому, що ФІФА уже покарало «Уфу» штрафом у розмірі 8 тисяч євро. І саме в Лозані донеччани хочуть домогтися збільшення штрафу у сто разів!

«Шанси «Шахтаря» у суді невеликі, — сказав Експрес-онлайн Дмитро Коробко, футбольний юрист, — І не тому, що ФІФА ухвалив вердикт, який не задовольнив гірників. Практика Лозанського суду свідчить, що цей орган, як правило, ухваляє рішення на користь футболістів, а не клубів, і таким чином спонукає гравців на незаконні втечі. Навряд чи Лозанський суд збільшить розмір штрафу. Зінченко пояснив свою втечу бойовими діями на Донбасі. Виходить, що бразилійці не відчували небезпеки, а українець Зінченко відчував».

Якщо «Шахтар» програє суд, то втратить щонайменше 20 тисяч євро. Саме така мінімальна сума мита у Спортивно-Арбітражному суді. Якщо ж суму штрафу збільшать, то «Уфа» та Зінченко солідарно відповідатимуть за втечу.

Предыдущая статьяЄвросоюз ухвалив остаточне рішення про безвіз для України
Следующая статьяПраворадикалы приехали в село на Одесчине для подавления «сепаратистского шабаша»