Сьогодні, 11 травня, Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання українцям права на безвізові подорожі.

Про це у Facebook написав президент України Петро Порошенко, — пише ТСН.

«17 травня у Страсбурзі, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки на посаді президента. Я безмежно вдячний всім, завдяки кому зміг виконати одну із своїх головних передвиборчих обіцянок. Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з цим історичним рішенням. Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більше стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору. Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!», — зазначив Порошенко.

«Чудова новина: Рада міністрів ЄС схвалила рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі. З 11 червня українці зможуть подорожувати до ЄС без віз. Вітаю з цим історичним рішенням. Україна — це Європа!», — зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Усі формальні процедури щодо ухвалення безвізу для України завершено. Вітаємо усіх українців та оформлюємо біометричні паспорти», — додали в офісі віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Зазначимо, що скористатися правом на безвіз орієнтовно від 11 червня матимуть право лише українці з біометричними паспортами для виїзду за кордон.

Предыдущая статьяПолиция крайняя. Чем закончилась драка в Днепре
Следующая статьяРинат Ахметов вирішив судитися за 22 мільйони