Ощадбанк, Укрексімбанк, Приват і інші державні банки зможуть проводити державні лотереї.

Це передбачається проектом нових ліцензійних умов для операторів лотерей, що підготовлені Міністерством фінансів України. Це сприятиме розвитку конкуренції на ринку і зростання доходів держави.

Передбачається, що державні банки замінять собою операторів «М.С.Л» і «Патріот», яких ЗМІ називають операторами великих російських бізнесменів, близьких до Кремля.

У 2015 році обидві компанії потрапили в список російських юридичних осіб, щодо яких Камбін ввів санкції. Нову ліцензію ці компанії отримати не зможуть. Поява на ринку лотерей державних банків дозволить уникнути монополії і буде сприяти конкуренції на українському ринку лотерей.

Нові ліцензійні умови, розроблені Мінфіном, передбачають внесення операторами ринку плати за право вести діяльність по організації лотерей. Фіксована частина плати за ліцензію – 168 млн 400 тис гривень (100 тис мінімальних прожиткових мінімумів). Також щорічні фіксовані платежі будуть стягуватися з пунктів розповсюдження лотерей. Таким чином, тільки з однієї компанії держава зможе отримати більше 200 млн. гривень від одних тільки фіксованих податків.

За даними УКРІНФОРМ, у 2014 році загальний оборот ринку лотерей доходив до 12,4 млрд грн. При цьому, податків до бюджету з цієї суми було сплачено менше 3% – 318 млн. грн. Реальний обсяг грального ринку Мінфін оцінює в 40 млрд.

«Проект нових ліцензійних умов був підготовлений з урахуванням цих даних. Учасники ринку цілком здатні заплатити цю зазначені в проекті суму як плату за вхід на ринок, в результаті чого бюджет тільки в цьому році може додатково отримати кілька сот мільйонів гривень», – зазначають джерела видання в міністерстві.

Нагадаємо, ринок лотерей працює без ліцензійних умов з 2012 року і без ліцензій з 2014 року.

25 травня завершився термін громадського обговорення розробленого Мінфіном проекту ліцензійних умов для операторів ринку лотерей. Як повідомляють джерела ЗМІ в міністерстві, найближчим часом доповнений документ буде переданий на затвердження Кабміну.

Джерело: Антікор

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяПочему Трампа ждет импичмент?
Следующая статьяГости Киева о дне города: «Почему праздник такой унылый?»