Постраждалі їли ту саму рибу, від якої раніше помер киянин.

У вінницькій лікарні борються за життя батька і сина, які

Люди у трьох містах України потруїлися рибою, яку виготовляли на Кіровоградщині
поїли в’яленого карася того самого виробника, продукція якого вже занапастила одного киянина. Родина Шевчуків з’їла по пів рибини, але отрути в ній було стільки, що лікарі ледве врятували чоловіків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

«Симптоматика у мене проявилася швидко, а у батька вона була затягнута. Був спазм, який не відпускав годин 12», — розповів потерпілий Вадим Шевчук. Його 62-річний батько Віктор у реанімації вже четверту добу. Лікарів обнадіює те, що пацієнт уже вийшов із медикаментозного сну, рухається та реагує на довколишній світ. «Вже появляються дихальні рухи, ми пробуємо відключати вже періодично від апарата, щоб він відновлював своє дихання. Друге: він психічно вже адекватніший», — розповів завідувач відділення реанімації лікарні імені Пирогова Олександр Доцюк.

Сім’я вже планує позиватися до суду. «Це ж не просто брали в людей, з вулиці, з рук, а це брали у спеціалізованому магазині. У мене був шок. Якщо

В’ялений карась із супермаркету «відправив» жителя Броварів до реанімації
ботулізм і потрібна сироватка – і у нас її немає. Як людині, простій людині, у якої немає ні зв’язків, ні знайомих десь закордоном, як людині взагалі вижити тут», — обурена дружина потерпілого Ольга Лялюцька.

Наразі в Україні немає реєстрації протиботулінічної сироватки, і родичі потерпілих змушені шукати протиотруту, яку неофіційно ввозять в країну. Журналісти відправили запит до Міністерства охорони здоров’я, щоб отримати коментарі з приводу відсутності медикаментів, проте вже другий тиждень відповіді немає. У Раді захисту прав та безпеки пацієнтів кажуть, що в цивілізованих країнах завжди є стратегічні запаси. «Щоб забезпечити всіх українців од таких смертельних захворювань – сказ, ботулізм, отрута гадюки, потім подібні… Потрібно аж 50 копійок, щоб закупити на одну людину в рік. І щоб мати цей запас. І протягом двох годин урятувати людину в реанімації», — порахував президент цієї ради Віктор Сердюк.

Смертоносну рибу виготовили в селі Павлівка на Кіровоградщині. Цех нині не працює, біля воріт поліцейські складають протокол огляду. «Це порушення санітарних норм з тяжкими наслідками, які

Тараня з супермаркета відправила киянина на той світ
призвели до загибелі людей. Буде проведений огляд та вилучені документи», — пояснив правоохоронець Андрій Гулий. До зачиненого приміщення поліцейські потраплять лише за рішенням суду, а до розслідування залучатимуть експертів, щоби визначити, де саме ховався збудник ботулізму. «З цією метою будуть відібрані зразки ґрунту, мулу, а також води і, відповідно, і живої риби із акваторії водосховища», — пояснив заступник прокурора Знам’янської прокуратури Володимир Рубан.

Самого власника підприємства ні в цеху, ані в Світловодську не було. Телефоном чоловік повідомив, що з журналістами поспілкується згодом. «Мені говорили юристи, що я взагалі нічого не можу розголошувати. Я не дуже в цьому розуміюся, тому давайте дочекаємося результатів експертизи», — пояснив підприємець Антон Меркулов. Тим часом жителі села Павлівка, де багато років працював рибний цех, за його власника стоять горою. «У нас ніхто не вмер од риби», — каже селянка Наталя Руденко. Попри це, у Світловодську та довколишніх селах

У Києві заборонили продаж в’яленої риби через смертельне отруєння
продаж риби заборонили – до з’ясування обставин трагедії.

 

Предыдущая статьяПорошенко живет в параллельной реальности – Саакашвили
Следующая статьяВ «Голосе Украины» опубликован закон о приватизации комнат в общежитиях