Учасник мінської переговорної групи Євген Марчук сумнівається, що в Укрина з’являться миротворчі контингенти.

Про це він написав у своєму Facebook, вказуючи на кілька нюансів, — пише Insider.

По-перше, за словами Марчука, запрошення іноземних військових підрозділів зі зброєю на територію України відповідно до нашого законодавства можливе лише за згодою Верховної Ради. Він зазначив, що миротворці ООН — це озброєні люди, причому не тільки стрілецькою зброєю, а й як мінімум бронетранспортерами. Рівень озброєності цієї місії буде детально виписаний в мандаті.

«Друге, країна, яка ініціює направлення такої місії, повинна дуже докладно аргументувати свою пропозицію. Для нашого випадку це буде не зовсім просто. Якщо ми в запрошенні вкажемо агресію Росії це буде означати війну двох держав. Миротворці, як правило, в таких випадках не беруть участь . Якщо ми не вказуємо агресію Росії, значить у нас внутрішній громадянський конфлікт і тоді миротворці можуть брати участь», — пише Марчук.

«Третє, обов’язково потрібна згода сторін. Для нас ОРДЛО не є стороною. Для нас стороною є Росія, як країна агресор. Чи погодиться Росія бути стороною конфлікту та ще в рішенні ООН? Не думаю. Президент РФ В. Путін неодноразово висловлював позицію Росії з цього питання — «іхтамнет». Можливо з Росією є попередня домовленість, що вона повністю виводить з Донбасу свої регулярні, але безшевронні війська і там залишається тільки два армійські корпуси ОРДЛО. І тоді де-факто і нібито і де-юре Росії там немає. Тоді єдиною стороною або сторонами для згоди на миротворчу місію є ОРДЛО. І тоді нам залишається домовлятися тільки з цією стороною конфлікту про миротворчу місію, офіційно визнаючи їх стороною. Тобто побічно підтверджуючи таким чином, що це внутрішній громадянський конфлікт. Тут потрібно буде шукати вихід. Без згоди фактично воюючих сторін миротворців в зону практичних бойових дій ніколи не пошлють «, — вважає Марчук.

Предыдущая статьяНа Одещині шукають чоловіка, який жорстоко зґвалтував і намагався задушити 11-річну дівчинку
Следующая статьяВ центрі Києва син Шуфрича на Bentley збив чоловіка