Генерал Володимир Гуславський, який очолював Луганську міліцію навесні 2014 року, коли бойовики захоплювали адміністративні будівлі, дав свідчення про роль екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова в організації так званого референдуму, внаслідок чого регіон захопили проросійські терористи. У четвер, 31 серпня, в Старобільську (Луганська область) районний суд провів чергове засідання у справі екс-регіонала Єфремова. Про це повідомляє Луганська обласна телерадіокомпанія ЛОТ. Гуславський на суді назвав головних виконавців захоплення адмінбудівель навесні 2014 року в Луганську. Він вказав на проросійський рух Луганська гвардія, яким керував Олександр Харитонов, — пише Експрес.

Намет «гвардії» тоді стояв біля будівлі обласної адміністрації. Генерал заявив, що Єфремов пов’язаний з проросійськими «гвардійцями».

За його словами, саме екс-регіонал, який раніше очолював Луганщину, розпорядився надати житло учасникам цій організації. Наступним епізодом Гуславський вказав дзвінок Єфремова йому, в ході якого він вкрай емоційно відреагував на видворення проросійського діяча Арсена Клінчаєва.

«Мені зателефонував Олександр Сергійович Єфремов. Був збудженим. У YouTube вже було виставлено затримання Клінчаєва:»Я направив його тобі на переговори, а ви його затримали. Депутати обласної ради зберуть підписи щодо твого усунення. І що ти будеш робити, коли я проведу референдум? Чим будеш займатися потім? Як ти будеш виглядати потім?»- процитував на суді Єфремова екс-глава Луганської міліції.

Колегія суддів постановила на наступному засіданні допитати нового свідка, який зможе підтвердити слова Гусловского, та його повторний допит. Нагадаємо, Єфремова затримали в аеропорту Києва за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України в липні минулого року. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної «ЛНР» і незаконне заволодіння майном Луганськвугілля.

Предыдущая статьяБойня в Княжичах. Луценко назвал фамилии подозреваемых
Следующая статьяТеррор шагает по Европе: кто виноват и как с этим бороться