Підозрюваному у домаганнях голівудському продюсеру Харві Вайнштейну висунули три додаткові звинувачення у сексуальних домагання у понеділок, 2 липня, — повідомляє Громадське.

Максимальне покарання за цими злочинами передбачає довічне ув’язнення.

Про це йдеться у заяві Манхеттенського окружного прокурора, передає CNN.

Наразі Вайнштейну пред’явлені звинувачення у зв’язку з ймовірними випадками сексуальних домаганнях до трьох жінок.

«Велике журі Манхеттена тепер звинувачує Харві Вайнштейна у найбільш серйозних сексуальних злочинах, які існують відповідно до Кримінального кодексу Нью-Йорка», — йдеться у повідомленні.

Продюсера звинуватили за трьома епізодами — в примусі до сексуального акту, а також двох випадках вчинення злочину «хижацького сексуального насильства».

Зазначається, що термін покарання за цими злочинами передбачає позбавлення волі від 10 років до довічного ув’язнення.

25 травня Вайнштейн здався поліції, але в той же день його відпустили під заставу у мільйон доларів. 31 травня Вайнштейну вручили обвинувальний акт у США.

Нагадаємо, Вайнштейна звинувачують у зґвалтуванні понад 70 жінок. У разі доведення провини, йому загрожує до 25 років позбавлення волі.

Хвиля звинувачень у сексуальних домаганнях почалася після публікації New York Times про домагання з боку голлівудського продюсера Харві Вайнштейна.

Зокрема, продюсера звинуватили акторки Анджеліна Джолі й Гвінет Пелтроу.

Пізніше голлівудська акторка Роуз Макгоун звинуватила Вайнштейна у зґвалтуванні. Британська акторка Кадіан Ноубл також сказала, що продюсер  домагався її в готельному номері у французьких Каннах. Акторка Пас де ла Уерта заявила, що Харві Вайнштейн двічі її зґвалтував.

Після статті в New York Times Вайнштейна виключили з Британської академії кіно.

2 чевня Вайнштейна звинуватили у домаганнях та зґвалтуванні ще троє акторок.

Через велику кількість заяв щодо сексуальних домагань у Лос-Анджелесі створять підрозділ з розслідувань сексуальних домагань у Голлівуді.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

ИСТОЧНИКГромадське
Предыдущая статьяВперед, к 10 тысячам: в Украине снова выросла средняя зарплата
Следующая статьяУкраина могут разменять в больших геополитических играх, – международник