Генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував запровадити мінімальні тюремні терміни без права на умовне покарання для винуватців смертельних ДТП

Про це Луценко написав у Facebook.

«Аналіз причин показує, що умовні терміни в основному виносяться судом при згоді потерпілої сторони. Для посилення покарання вважаю доцільним ввести для таких злочинів рік в тюрмі як мінімальний термін, без права умовного покарання. Також було б правильно припинити практику амністування за смертельні ДТП», — написав Луценко.

Генпрокурор також оприлюднив статистику розслідувань і судових вироків по смертельних ДТП у 2017-2018 роках.

«За 2017 рік — 1689 обвинувальних актів до суду. За 1 півріччя 2018 — 1031. За 2017 рік засуджено ст. 286 ч. 2, 3 — 1324, з них до позбавлення волі — 276, кожна п’ята особа», — зазначив голова ГПУ.

Крім того, Луценко повідомив, що взяв на особистий контроль справу ДТП у Києві з водієм Hummer, який збив насмерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході.

«Справу про київське ДТП, в якій загинула дитина, взяв на особистий контроль. Поліція Києва, як і в Харкові перед цим, спрацювала жорстко і правильно. Водія затримано, взяли аналізи сечі на алкоголь і наркоречовини. Для повноти аналізів подали в суд клопотання на примусовий відбір крові та волосся. Прокурори готують звернення до суду про арешт водія без права застави. Харківська обвинувачена — в судовому процесі і під арештом з жовтня минулого року», — написав генпрокурор.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

ИСТОЧНИКЕспресо
Предыдущая статьяДеталі для Гладковського: російський двигун українського «Богдана» (розслідування)
Следующая статьяПутин переиграл Трампа: США нанесут удар в ответ