Олександр Білошкурський, громадський діяч, правозахисник про те, що зробити для подолання корупції та “свинарчуків”

Закони як не працювали на людей, так і не працюють. Навіть гірше! Вони стають ще більшим інструментом збагачення тих, хто дорвався до корита.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Олександр Білошкурський, правозахисник, громадський діяч.

“Погодьтеся, що всі реформи в Україні проходили лише у формі перестановки кадрів та переформування грошових потоків, — зазначає Білошкурський. —  Людина лишається сама із собою, а корупційна ієрархія в усіх галузях лише ускладнює життя. Корупція стала нормою, вседозволеність та безнаказаність жахає”.

Як пише Олександр Білошкурський, така спокуса буде виникати, поки ми не змінимо правила життя, поведінки, моральної відповідальності кожного з нас перед кожною особистістю в суспільстві. Такі правила мають бути однаковими для всіх, незалежно від рівня влади, кількості коштів, мови, національності, віку та статі та інших ознак. Такі правила мають бути чітко та однозначно закріплені в усіх законах та підзаконних актах.

“Ми бачимо, що все, що понаприймали наші депутати за 27 років, не працює на користь народу та України, — зазначає правозахисник, — закони не є дієвими, вони непрозорі, написані так, щоб красти й безмежно збагачуватись. Тому для того, щоб не було зарплат в конвертах, корупції, банкопаду, “Роттердаму+”, “торгівлі на крові”, розкрадання “Укроборонпрому” і всього того безладу, яку ми спостерігаємо, треба змінювати все, буквально все — і кадри, і владу, і галузеві норми, закони. Журналістське розслідування по оборудках “Укроборонпрому” — це мізерна частина того, що відбувається в державі, яка в усіх українців безповоротно змінила світогляд й показала, в якій країні насправді ми живемо. Розслідування викрило цинічні схеми, завдяки яким розкрадається вся наша держава вже чверть століття.

Далі експерт пише, що заяви теперішньої влади про нібито 140 реформ, стрімкий рух в Євросоюз — це все було ширмою для розкрадання цілої країни та виведення капіталів в офшори.

“Коли проливається кров, Свинарчуки-Гладковські “завербували”, “купили” всіх:  ГПУ, СБУ, ДФС, САП, НАБУ. Кримінальні справи постійно відкривалися, але за хабарі тут же закривались. Ті, хто мав боротись з корупцією, її покривали та розмножували, — Олександр Білошкурський розмірковую, що можна із цим зробити. —  Розслідування «Bihus.Info» довело, що в Україні немає жодного правоохоронного чи антикорупційного органу, якому можна довіряти. Вони існують не для народу та громадян, вони існують заради себе, для свого захисту, самозбагачення, захищаючи розкрадачів народного майна”.

Чи залежить щось від нас і що робити?

Як радить експерт, обов’язково і навесні, і восени 2019 року потрібно проголосувати за свій вибір, аби вони не вкрали право вибору, право на гідне життя як вас, так і ваших дітей. Якщо відчуєте фабрикацію результатів — захищайте своє право на зборах, мітингах і демонстраціях.

“Почати все з чистого аркушу, поступово за рік переписати всі базові галузеві закони та норми, зробивши їх простими, прозорими та зрозумілими, без протиріч і можливого двозначного трактування, що унеможливить безкарно розкрадати народні гроші та майно, — резюмує Білошкурський. — Так само чітко та зрозуміло прописати систему управління, роботу органів законодавчої, виконавчої та судової влади. Змінені правила поведінки, змінена система управління нададуть можливість викрити та знищать корупціонерів, а вкрадене майно повернуть громаді. Корупціонер має сидіти пожиттєво, а все його майно конфісковане. А кожна людина має працювати та жити гідно у вільній та заможній Україні”.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяСАП: Руководство НАБУ прикрывало преступления своих агентов и коррупцию
Следующая статьяМаксимум для пиара: буксование языкового закона выгодно только одному человеку