Лісові пожежі в Туреччині дісталися до найбільш популярних курортів — Ічмелер і Мармаріс, Белек і Анталья. Українські туристи, які відпочивають там, діляться у мережі фото і відео з місця ппригоди.

«Апостроф» зібрав все, що відомо про лісові пожежі на егейських і середземноморських курортах Туреччини.

Наприклад, журналіста Оксана Боковня повідомляє на своїй сторінці в Facebook, що відбувається в безпосередній близькості до місця відпочинку українців.

«Небо — у вогні, скрізь — запах гару. Попіл — на території готелів. Це лякає. Про всяк випадок, зібрали найцінніше — документи і необхідні речі», — пише журналістка.

За її словами, там, де немає займань, обслуговуючий персонал готелів посилив полив території і всюди розмістив таблички з попередженням не розпалювати відкритий вогонь.

«Турки моляться, щоб їх обійшло», — розповідає Оксана Боковня.

А ведуча телеканалу «Україна 24» Олена Чабак, яка відпочиває в Мармарисі, розповіла, що туристів попросили зібрати необхідні речі і документи, а потім очікувати вказівок біля ресепшену. В готелі централізовано вимкнули електрику і приготували велику кількість води для пиття і можливого гасіння пожеж.

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин назвав національною катастрофою лісові пожежі на півдні країни, а прокуратура веде всебічне розслідування їх причин.

«Лісові пожежі — це національна катастрофа. Всі наші відомства ведуть з ними в координації інтенсивну боротьбу. Прокуратура всебічно вивчає причини пожеж. Роботи триватимуть невпинно», — написав Калин в Тwitter.

Зараз йде боротьба з вогнем у районах Кемер провінції Анталья, Сіліфке провінції Мерсін, Караїсалі провінції Адана, Сел провінції Османієі Меликгази провінції Кайсері.

Турецькі ЗМІ публікують карту пожеж на Егейському та Середземноморському узбережжі Анатолійського півострова:

А тим часом персонал готелів в Бодрумі евакуює постояльців через те, що пожежами охоплені й готелі.

Цього тижня в Туреччині сталася 41 лісова пожежа в 13 регіонах, 31 з них вдалося взяти під контроль. Влада повідомила про трьох загиблих і більш як 180 постраждалих.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяВыгодней будет закрыться. Помогут ли QR-коды не вводить локдаун в Украине
Следующая статьяПрограма «5-7-9%»: український бізнес кинувся за дешевими кредитами