У Херсоні планують використовувати схему псевдореферендумів, які проводили окупанти у 2014 році в Луганську та Донецьку, коли замість волевиявлення народу було створено лише картинку для російського телебачення.

Про це заявила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова, пише delo.ua.

«За інформацією свідків, у друкарні Нової Каховки друкують бюлетені для проведення референдуму. Очевидно, що всі протоколи про результати «голосування» будуть підготовлені заздалегідь та завезені до обласного центру. Проведення псевдореферендуму планується у період з 1 по 10 травня 2022 року. У цей період мають намір закрити Херсон на в’їзд та виїзд та відключити весь зв’язок», — зазначила вона.

Денісова додала, що провести «референдум» загарбникам буде складно — населення усієї Херсонщини продовжує виходити на акції проти окупації із гаслами «Херсон – це Україна!», незважаючи на застосування зброї та силовий розгін мітингів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що армія РФ тимчасово окупувала місто Олешки (Херсонська область) та встигла вивісити ворожий прапор на будівлі адміністрації.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяВіктора Медведчука відправили під арешт без без можливості внесення застави
Следующая статьяРинок праці оживає: яких фахівців шукають в Україні та хто буде потрібен після війни