Графіки віялових відключень електроенергії для Києва переглянуть і, скоріше за все, збільшать тривалість обмежень. Як пише РБК-Україна з посиланням на виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, час відключення збільшать до шести годин.

— Я думаю, що за день-два ми зможемо показати графіки, вони не будуть приємними. Кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, на жаль, має бути збільшена, — заявив Сахарук в ефірі телемарафону.

Він додав, що кількість годин без світла може перевищувати чотири години і сягати п’яти чи навіть шести годин. При цьому ДТЕК буде намагатися робити так, щоб ротація відбувалася частіше, пише КП в Україні.

— Тобто, можливо, частіше вимикалися, але на менший період часу. З цим є також певні технічні складності — в Києві десятки тисяч будинків, і їх вимкнути і включити назад — теж велика робота, — пояснив виконавчий директор ДТЕК.

В той же час він зазначив, що з пункту управління вимикаються далеко не всі будинки — багато з них необхідно вимикати комбригадою. Через це виникають складності, щоб це робити часто і відповідно до графіку. У зв’язку з цим усі будинки в Києві вимкнути неможливо через те, оскільки не всі об’єкти критичної інфраструктури мають окремі будівлі.

— Є будинки, які не можна вимикати через те, що в них є об’єкти критичної інфраструктури, вони вмонтовані просто в будинок. Наприклад, зв’язок, склад зберігання вакцини, сервери провайдерів, інші елементи інфраструктури — водопостачання, теплопостачання. Тому всі будинки вимкнути неможливо, тому що не буде зв’язку, води, тепла, не буде працювати телебачення. Але зменшити кількість будинків, які залишаються недоторканними, ми намагаємося, — підсумував Сахарук.

В яких регіонах відключають світло

За даними «Укренерго», обмеження електропостачання для промислових споживачів вводиться в усіх регіонах України.  Крім цього, в Центральному регіоні (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) додатково надано обсяги для застосування графіків обмеження потужності для промислових споживачів.

У ДТЕК додали, що вимушені обмеження також стосуватимуться побутових споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни, мережі яких найбільше постраждали цього тижня.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяПрацюють у темряві та без інтернету: як бізнес пристосовується до блекауту
Следующая статьяВипробовано на собі: який месенджер найкраще економить батарею на смартфоні