Наблизити перемогу прагнуть українці різного віку та соціального стану. Майстри тату роблять малюнки на тілі за донат, пенсіонери співають на вулицях, діти продають свої іграшки, жінки готові ділитися відвертими фото – все для того, щоби зібрати допомогу військовим. «КП в Україні» знайшла найцікавіші способи, за допомогою яких українці допомагають армії.

Напис на снаряді

Волонтери запустили незвичайний спосіб допомоги армії — з недавнього часу за донат на придбання екіпірування бійцям ЗСУ можна нанести на снаряд будь-який напис, повідомляє Combat Footage.

Для напису на 152 мм снаряді необхідно внести 40 доларів (1180 грн). Щоб додати напис на 5-метрову ракету до ЗРК «Бук-М1», потрібно заплатити 400 доларів. Покрити написом можна всю ракету. Писати можна будь-що – від привітань і побажань для іменників.

Напис на снаряді можна замовити будь-який. Фото: facebook.com/GeneralStaff.uaНапис на снаряді можна замовити будь-який. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Браслети зі сталі «Азовсталі»

150 мільйонів гривень зібрали за два тижні українці на систему «Ловець Шахедів», завдяки якій можна виявляти та знищувати ворожі безпілотники. Натомість серед усіх донаторів розіграють браслети «Вірю ЗСУ», зроблені з останньої партії металу із заводу «Азовсталь». Виріб важить 5 грамів – це чорний шнурок з металевою вставкою, на якій вигравірувано герб України.

Акцію провели Міністерство цифрової інформації, платформа United24, відомий блогер Ігор Лаченков та Монобанк.

Сто браслетів підписано головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Вісімдесят прикрас можна отримати за внесок у 100 тисяч гривень. Ще двадцять тисяч браслетів розігрують серед усіх учасників незалежно від суми внеску. Повторюватись тираж браслетів більше не буде.

На жаль, це була остання партія браслетів із «Азовсталі». Фото: u24.gov.uaНа жаль, це була остання партія браслетів із «Азовсталі». Фото: u24.gov.ua

Тату за допомогу ЗСУ

Татуювання — ще один незвичний спосіб збирання коштів на потреби ЗСУ. Київські тату-майстри зібрали понад 600 000 грн. Вони провели благодійний тату-марафон Acupuncture. Хто не хотів тату, міг купити футболку, прикраси чи зробити пірсинг. Усі зібрані кошти відправлено на потреби ЗСУ.

Для тату потрібно було пожертвувати від 500 грн в одну з організацій – «Фонд Сергія Притули», «Повернися живим» або на спеціальний рахунок Нацбанку на допомогу ЗСУ. Показуєте майстру чек – отримуєте тату. Максимальний донат, який було зроблено за останні дні, – 7 тисяч гривень.

Там же на марафоні ювелір Аліна Федоренко пропонувала за донат власноруч виготовлені прикраси. За її словами, вона вже передала в армію не менше 100 тисяч гривень. Найпопулярніший у покупців – кулон «Герб» за 1700 гривень.

Для безкоштовного тату треба було пожертвувати від 500 грн на ЗСУ. Фото: instagram.com/sasha_animalДля безкоштовного тату треба було пожертвувати від 500 грн на ЗСУ. Фото: instagram.com/sasha_animal

Брелоки із збитих безпілотників

У Рівненському обласному центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства роблять брелоки із збитого безпілотника «Орлан». Волонтери виготовляють сувеніри з російського безпілотника та роздають їх усім, хто натомість принесе шкарпетки. Теплі предмети одягу грітимуть 104-ту та 14-ту бригади ЗСУ. За пару шкарпеток можна отримати один брелок. Більше шкарпеток – більше брелоків.

Шматок збитого російського безпілотника у брелоку посилює віру у перемогу. Фото: suspilne.mediaШматок збитого російського безпілотника у брелоку посилює віру у перемогу. Фото: suspilne.media

З піснею до перемоги

Артисти ансамблю «Зоряночка» зібралися в один колектив 7 років тому – зустрічалися вдома, проводили репетиції, співали для душі. А від початку повномасштабної війни зрозуміли: їхні таланти потрібні для допомоги ЗСУ. Ансамбль вийшов на вулиці Дніпра, і за місяць творчий колектив спромігся зібрати понад 12 тисяч гривень.

«Благодійний концерт «Зоряночка» триває близько години. «Приходимо, висипаємо на стіл із банки зібрані гроші, перераховуємо, і старша відправляє. Ми маємо рахунок, понад 12 тисяч відправили», – повідомила солістка ансамблю «Зоряночка» Ніна Сеніна.

Співати для ЗСУ пенсіонери хочуть до перемоги. На черзі – репертуар для зустрічі героїв із війни, над яким уже працює колектив. «Перемога буде лише за нами! Тому що ми сильні. Ви дивіться, як нас поєднала війна. Ви дивіться, як усі працюють, як усі хочуть, щоб ми найшвидше перемогли», – каже Ніна Джобалда.

Благодійний концерт «Зоряночки» триває близько години. Фото: скріншот з 5.uaБлагодійний концерт «Зоряночки» триває близько години. Фото: скріншот з 5.ua

До багнета прирівняли еротику

Рух Teronlifans, що з’явився навесні, зібрав чимало коштів для ЗСУ. Спочатку ідея здавалася абсурдною, але коли дівчатам, які й без того висилали «ню», вдалося легко зібрати 200 тисяч гривень для ЗСУ – стало зрозуміло, що це працює.

«Ідея була на поверхні: у Твіттері багато дівчат люблять постити оголені тіла. Ми просто направили її у правильному напрямку», — розповіла одна із учасниць проєкту.

Щоб взяти участь у проєкті, достатньо перерахувати кошти у фонд «Повернися живим» або на спецрахунок ЗСУ у Нацбанку та зробити скріншот транзакції. Його відправляють одній із учасниць Teronlifans до Твіттера. Через деякий час приходить еротичне фото.

Таким чином руху вдалося зібрати понад 7,5 млн гривень для ЗСУ. Проєкт працює в рамках Кримінального кодексу України, ні про яку порнографію чи сексуальну експлуатацію не йдеться.

А хто задонатив на ЗСУ, тому покажуть більше. Фото: teronlyfans.com

А хто задонатив на ЗСУ, тому покажуть більше. Фото: teronlyfans.com

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяЗаступник Єрмака їздить на позашляховику, який General Motors передав Україні для гуманітарних цілей
Следующая статьяПрацюють у темряві та без інтернету: як бізнес пристосовується до блекауту