Сьогодні Надзвичайний та Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан, генерал-майор (у відставці) пан Надір Хан у Вінниці. 

Мета приїзду — обговорення з в. о. ректора Юрієм Шевчуком, керівництвом університету та головою Вченої ради ВНМУ Вікторією Петрушенко умов переведення на навчання п’ятнадцяти студентів цієї країни з Харківського національного до Вінницького національного медичного університету.

Пан Надір Хан разом з військовим аташе, бригадним генералом паном Мухаммадом Джавадом Ахмедом оглянули бомбосховище, бібліотеку, побували на кількох кафедрах та у симуляційному тренінговому центрі, поспілкувалися зі студентами. 

“Під час нашого нещодавнього візиту до Харкова тривога з восьми тривала шість годин. Посилення обстрілів Харкова змусило посольство шукати більш безпечних умов для наших громадян, котрі з початку війни отримують знання у Харківському університеті дистанційно, але як майбутні лікарі мають проходити практику в Україні, — відмітив Посол. — Вінницький університет має величну історію, потужну тренінгову базу, більше ста років досвіду роботи з іноземними студентами і більше 500 випускників саме з Пакистану, дехто з яких працює навіть у Міністерстві охорони здоров’я. Якби я хотів навчатися в Україні, я би став студентом саме у Вінниці”.

Пан Надір Хан наголосив, що загалом мова йде про кілька тисяч пакистанців, які до війни отримували знання в Україні й у майбутньому бажають отримати український диплом. 

“При умові організації їх безпеки та полегшенні процедури отримання віз”, — наголосив Посол. 

Спілкуючись менеджментом вінницького університету, пан Надір Хан відмітив, що Пакистан потужно допомагає українським воїнам у проходженні реабілітації та поставляє нам сучасне ортопедичне обладнання. 

Голова Вченої ради Вікторія Петрушенко висловила зацікавленість у налагодженні співробітництва у цьому напрямку на базі інституту реабілітації вінницького медичного університету. 

Артем Фляжніков

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяВистачило одного візиту: Фіцо різко змінив риторику щодо України
Следующая статьяЯкщо завтра «план Б»: скільки протримається Україна без закордонної фіндопомоги