У п’ятницю, 23 лютого, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня 2024 року. Виплати збільшать для 10 мільйонів українців. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду, пишуть Гроші.

«Це вже третя індексація за час повномасштабної війни. Пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 грн, а середня пенсія зросте до 5717 грн», — сказав він.

Шмигаль пояснив, що розмір підвищення вираховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні.

За його словами, індексація торкнеться більше 10 мільйонів українців, зокрема, 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч «чорнобильців».

Крім того, з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу.

«Також у 2024 році, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій. Тобто, попри всі виклики, попри всі труднощі, ми продовжуємо підтримувати наших людей. Не просто проводимо індексацію, але й розширюємо її периметр», — додав очільник уряду.

Раніше ми писали, що певна категорія українських пенсіонерів має пройти фізичну ідентифікацію, щоб зберегти свої пенсійні виплати. Зробити це потрібно до 31 березня 2024 року.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяЗакордон співчуває та економить: що чекає українських біженців у Європі у 2024 році
Следующая статьяКонтрнаступ, втрати і переломний рік: головні заяви Зеленського на форумі 25 лютого