Територіальні центри комплектування (ТЦК) зможуть заочно виписувати штрафи за порушення закону про мобілізацію, діючи за аналогією зі штрафами за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на слова заступника парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, Андрія Осадчука, пишуть Гроші.

«Одна з найважливіших новацій, яка мене трохи дивує, це те, що ці штрафи можна буде виписувати заочно. За загальним правилом адміністративного судочинства будь-який адміністративний штраф оформляється протоколом у присутності порушника. Тут, на прохання Міністерства оборони, ми пішли аналогічним шляхом, з порушенням правил швидкості на дорозі. Ви проїхали – вас сфотографували і одразу виписується постанова про притягнення до відповідальності. Саме так працюватимуть ТЦК», – заявив Андрій Осадчук.

Також народний депутат не виключає, що за кілька місяців відповідні нововведення закінчаться тим, що виконавчі служби та суди будуть «завалені» кількістю цих проваджень від ТЦК.

«Я дуже боюся, що вони (ТЦК) максимально займуться цією роботою замість того, щоб удосконалити свою основну роботу», – зазначив Осадчук.

Раніше ми писали про те, що Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №10379 про внесення змін до Кримінального кодексу та кодексу про адміністративне правопорушення за порушення мобілізації.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяРада затвердила штрафи за ухилення від мобілізації
Следующая статьяСкільки коштує будинок збудувати: у Мінінфраструктури розрахували ціну за квадрат у регіонах України