У Кабміні поки що не планують підвищення тарифів на електроенергію. А інформація про те, що невдовзі ціна за кіловат сягне 8 гривень, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на слова міністра енергетики Германа Галущенка в ефірі телемарафону, пишуть Гроші.

«Це не правда. Будь-яке рішення про тариф приймається рішенням уряду і має термін дії. Зараз, якщо ви подивіться на це рішення, воно було ухвалено на рік. Коли її буде підвищено? Потому рік? Давайте доживемо до наступного місяця, потім проживемо зиму, наприклад, – заявив Герман Галущенко.

Він також попросив блогерів та експертів не маніпулювати даними та цифрами, зокрема з приводу того, що 85% коштів від підвищення тарифу йде «Енергоатому», а 15% — «Укргідроенерго».

«Ми маємо досвід підвищення минулого року, і теж такі маніпулювання відбувалися. Подивіться на прізвища експертів, на їхні прогнози минулого року – і побачите, що вони аж ніяк не справдилися. Насправді підвищення тарифів зменшує послугу для цих компаній», – сказав голова Міненерго.

Раніше ми писали про те, що наприкінці березня Герман Галущенко заявляв, що наразі Міненерго не розглядає питання щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяЯк фізично підготувати себе до армії: поради військового — чемпіона з вуличного воркауту
Следующая статьяПродукти та послуги першої необхідності: на що ще витрачають свій бюджет українці під час війни