У липні 2024 року середня зарплата в центральних органах влади (ЦОО) перевищила 50 тис. грн, що в 2,5 рази вище за офіційну середню в Україні. При цьому якщо брати лише рівні спеціалістів, то їхній дохід за півроку зріс у 1,5 рази до 40 тис. грн, пишуть Гроші.

Про це пише «Економічна правда».

Вижання зазначає, що, за даними анонімного опитування 22,6 тис. держслужбовців, 54% відзначили збільшення рівня заробітної плати у 2024 році, у 16% вона залишилася без змін, а у 31% – знизилася.

Повідомляється, що лідером за розміром зарплат стало Мінекономіки. З початку 2024 року середня зарплата фахівця у міністерстві зросла з 38 тис. грн до 77 тис. грн. Загалом у відомстві з урахуванням керівного складу цей показник становить 103 тис. грн.

Як пише видання, також зросли у півтора рази та перевищили 50 тис. грн зарплати фахівців Мін’юсту, Мінфіну та Мінцифри. Це сталося завдяки заключним положенням закону про держбюджет на 2024 рік, де ці відомства записані у вищий тип, оскільки вони аналізують та узгоджують усі рішення уряду.

Раніше ми писали про те, що у серпні найвищі середні зарплати (крім керівних посад, сфери ІТ та фахівців у Силах оборони) отримували ендодонтисти (55 000 грн), водії-міжнародники (50 000 грн) та керамісти (47 500).

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяУкраїна в топі крипто­лідерів світу: плюси та мінуси для нашої країни
Следующая статьяВідключення електрики взимку: що кажуть експерти та кому вірити