Журналістам вдалося знайти де саме в Лондоні “осів” нардеп Артем Дмитрук з родиною після втечі з України. Він міняє спортзали, облаштовує нове житло, розважається з дітьми і паралельно транслює в численних ефірах проросійські наративи. Про це йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Дмитрук втік з України до Лондона наприкінці серпня, заявивши, що його родина виїхала кількома днями раніше і що їм усім загрожує небезпека через нібито його захист діяльності УПЦ МП в Україні. Насправді ж тут йому загрожувала підозра у заподіянні тілесних ушкоджень і можливі нові звинувачення в лобіюванні інтересів російських церковників в Україні, а сам виїзд, як встановили журналісти, міг бути не спонтанним, а ретельно і давно продуманим. Так, в Інстаграмі дружини Лондон регулярно з’являвся і 2022-му, і у 2023-му, коли вона їздила туди разом з дітьми.

Журналістам вдалося встановити, що під час цих візитів родина найімовірніше мешкала в одному і тому ж районі Bermondsey. Тут же дружина з дітьми “засвітилися” вже в липні 2024-го – за місяць до втечі нардепа. І звідси ж дружина Дмитрука постила фотографії на початку вересня, вже після того як вони всі виїхали.

Наприкінці вересня родина нардепа-втікача змінила місце проживання. Так, судячи зі сторіз самого Дмитрука в Instagram, вони гуляють з дітьми в парку Battersey, в однойменному районі. Зовсім поруч знаходиться і спортзал, звідки Дмитрук тепер постить свої вправи зі штангою.

Дружина ж нардепа опублікувала світлину з прогулянки з донькою, завдяки якій вдалося встановити локацію – двір нового і дорогого житлового комплексу Vista Chelsea Bridge, що якраз розташований між парком Battersea і спортзалом Дмитрука. Інші сторіз показують, що родина облаштовує свій побут в новій квартирі і навіть замовляють з України продукти.

Все це дисонує з заявами самого Артема Дмитрука про те, що виїзд був спішним, а також про те, що за ним особисто і за його родиною полюють та хочуть їх вбити. Паралельно нардеп почав регулярно записувати власні відео або ж виступати в ефірах інших каналів, транслюючи численні проросійські наративи про “свавілля ТЦК”, про те, що “у війну Україну втягнула українська влада” і про те, що в Україні “наші вбивають наших”.

Нагадаємо, що Артем Дмитрук лобіював інтереси російської церкви в Україні і намагався усіляко блокувати законопроект про заборону діяльності УПЦ МП в Україні. Він виїхав одразу після прийняття відповідного закону наприкінці серпня, заявивши про небезпеку для родини і про переслідування. Одразу після його втечі Дмитруку вже заочно повідомили про підозру в справі про побиття правоохоронця в Одесі ще у 2021-му.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяВ Україні підвищують податки: наскільки біднішими ми станемо
Следующая статьяДо та після пандемії: як у Євросоюзі змінилася частка громадян, які працюють з дому