Громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл — Росія» досліджувала схему, по якій росіяни отримують громадянство Мальти, і знайшла в списку кількох повних тезок російських депутатів.

Про це йдеться на сайті організації.

У документах державної організації Identity Malta, яка курирує місцеву програму економічного громадянства, зустрівся повний тезка підприємця і депутата міського округу Лобня Московської області від партії «Єдина Росія» Ігор Ходін. Відзначається, що він є громадянином Мальти вже два роки. Імовірно, дружина і син Ходіна — теж громадяни Мальти. Ігор Ходін був обраний депутатом у 2011 році, а в 2016 його переобрали.

У списках Identity Malta також є повний тезка депутата московської обласної Думи від фракції «Єдина Росія» Олексія Мазурова. У 2011 році він був обраний депутатом московської обласної Думи, в 2016 році його переобрали. Зараз Мазуров займає пост заступника голови Комітету з питань освіти, культури і туризму московської обласної Думи.

За умовами мальтійської програми економічного громадянства, щоб отримати паспорт необхідно або інвестувати в нерухомість суму не менше 350 тисяч євро, або орендувати нерухомість на суму не менше 10 тисяч євро на рік. Мазуров взяв житло в елітному житловому комплексі Fort Cambridge в іпотеку.

Згідно російським законам, чиновники не мають права володіти іноземними фінансовими інструментами — цінними паперами, договорами позики, кредитами в банках інших країн.

Також закон забороняє депутатам мати подвійне громадянство або інший дозвіл проживати поза Росією на постійній основі. Наявність другого громадянства є основою для припинення повноважень депутата.

Джерело: «АНТИКОР»

Предыдущая статьяВ Украине подешевели мясо, рыба, овощи, фрукты, сахар, одежда и обувь! А вы не знали?
Следующая статьяНа вечеринке в Кропивницком убили и сожгли женщину