Депутати президентської фракції гучно відсвяткували закінчення року — з червоною ікрою та оголеними артистками

Новорічний корпоратив народні депутати з фракції Порошенка організували в ресторані «Sanpaolo», що в центрі столиці — у Музейному провулку, 4.

Це бічна вулиці Грушевського, де під час революції відбувалися запеклі сутички між активістами і «Беркутом», пише газета «Експрес». Цей ресторан належить Павлу Рябікіну — екс-заступникові міського голови Києва Віталія Кличка.

Тож не дивно, що Віталій Кличко — доволі частий гість у цьому закладі. Його фото на одній із вечірок є навіть на офіційному сайті закладу.

На корпоратив депутати президентської фракції почали з’їжджатися на сьому вечора годину. На першому поверсі гостей зустрічали аперитивом – біле, червоне вино і просеко. Винна карта ресторану не з дешевих. Так, за 150 мл найдешевшого вина, а це чилійське «Sauvignon Blanc», потрібно заплатити 80 гривень, а за стільки ж мл просеко — 180 гривень. На святкових столах нардепів було дороге вино — не дешевше ніж за тисячу гривень пляшка. Замовили народні обранці й декілька пляшок «Chateau Angelus 1er GCC 2010, St-Emilion» вартістю 16 тисяч гривень за 0,75-літрову пляшку.

Смакували гості вишукані страви: тигрові креветки, качачі грудинки, чорного лосося, щучу ікру. Качача грудинка в ресторані коштує 298 гривень, щуча ікра — 240, чорний лосось — 295, а порція чорної тріски — 565 гривень.

Ресторан «Sanpaolo» вміщає лише 120 осіб, однак депутатів зібралося набагато більше. Ресторан закрили для сторонніх. А на вулиці чергувала посилена охорона, щоб ніхто не завадив гулянці.

Ми зателефонували в ресторан й поцікавилися, скільки коштує у них проведення банкету. За словами менеджера Наталі, мінімальна ціна замовлення на одну особу без спиртного — дві тисячі гривень. Тож корпоратив соратникам Порошенка, за найскромнішими підрахунками, обійшовся у 300 тисяч гривень.

А щоб присутнім не було сумно, їх розважала Ольга Горбачова. А вів корпоратив Валерій Жидков, він же Тамбовський Вовк із «95 кварталу». Їхні гонорари — на рівні 50 тисяч гривень.

А депутати Київради з фракції БПП для святкування корпоративу вибрали заміський ресторан «Імперія», що в селі Підбірці. У ньому вони забронювали «Імператорський зал» на 350 осіб. Смакували однопартійці Петра Порошенка
м’ясні рулети з фазаном і селезнем, порція яких коштує майже 100 гривень, а також перепілками на грилі — по 355 гривень за 100 грамів. Зі спиртного були віскі та шампанське. Коштував такий корпоратив близько 400 тисяч гривень.

Співали для столичних депутатів група «ТіК» (гонорар — 150 тисяч гривень за 40 хвилин роботи) та Nikita, а ведучим був Юрій Горбунов. Родзинкою вечора стала співачка Даша Астаф’єва, яка вийшла на сцену з оголеним бюстом.

Тостів за мир на депутатській вечірці не лунало.

Богдан КУФРИК, газета «Експрес»

Предыдущая статьяНедореформа. Які податки українцям доведеться платити у 2016 році
Следующая статьяДочь Листьева: Главная причина, по которой папу убили – деньги. На его счетах было более $16 млн