Попри викриття інтернет-борделю на Волині, його діяльність не припиняється. У 2015 році журналістка Мар’яна Метельська проводила розслідування для сайту “Четверта влада” і в деталях описала схему роботи фірми ТОВ “Луцьк-Коммунікейшн”, яка заробляє на обслуговуванні забаганок іноземців.

Резонансна публікація на діяльність інтернет-підприємців не вплинула. 2016 рік ділки розпочали з нової хвилі пошуку співробітниць для свого закладу. І знову привернули увагу тим, що запросили до себе на роботу … місцеву журналістку.

Мар’яну Метельську, як і авторку цих рядків, знайшла в соціальній мережі “Вконтакте” дехто Аліна Кравець, представниця компанії. Пропозиції роботи в обох випадках були ідентичні. Аліна написала, що це робота через “живе” спілкування з іноземцями перед веб-камерою. У працівниць компанії є свій кабінет, комп’ютер, камера.

За словами Аліни, перші два місяці мали би бути навчальними. За цей період передбачена зарплата 3-4 тисячі гривень. А далі – 7-9 тисяч гривень.

«У нас 100 млн користувачів, більша частина яких чоловіки, без флірту або хитрощі не обійтися, але про що ви спілкуєтеся і як – це тільки ваша справа», – наголосила вона. Також вислала посилання на сайт http://www.webcamstars.biz/ це відео-чат “WebCamStars”.

Такий вигляд має головна сторінка http://www.webcamstars.biz/

Такий вигляд має головна сторінка http://www.webcamstars.biz/

ТОВ “Луцьк-Коммунікейшн” зареєстровано в м. Луцьку за адресою вулиця Вахтангова, будинок 14 на ім’я Солов’янчик Денис Григорович. Дата реєстрації – 4 лютого 2013 року.

На сайті Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вказані види діяльності компанії. Зокрема,”надання в оренду офісних машин і устаткування, у тому числі комп’ютери; інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп’ютерних систем; надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна”.

До того ж, як повідомляла “Четверта влада“, організатори інтернет-борделю орендували для своєї діяльності будинок екс-міліціонера Миколи Лисюка. 

Для проведення розслідування Мар’яні Метельській вдалося влаштувалася в цей заклад на роботу. Упродовж серпня 2015 року журналістка досліджувала роботу фірми зсередини.

Коли адміністрація закладу зрозуміла, що Мар’яна є журналісткою, їй не погрожували. Восени дівчина пішла на зустріч з адвокатом компанії. Після генерального інтерв’ю з організаторами інтернет-борделю дівчині хотіли заплатити гроші, щоб публікації не було. Проте вона навідріз відмовилась.

На відміну від заглиблення колеги, “вербування” авторки не зайшло так далеко. На особистий номер телефону дзвінків від працівників інтернет-борделю не надходило. Та в день публікації матеріалу один з організаторів таки зателефонував журналістці та запросив на співбесіду в офіс, що знаходиться в селі Рованці на вул. Промислова, 8. Зазначив, що подробиці про роботу розкаже на співбесіді. На цьому етапі новий експеримент було завершено.


 

Після проведення розслідування Мар’яна Метельська зверталась в міліцію.

“Петро Шпига (зараз – тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області – авт.) відповів, що правопорушення не виявлено”, – розповіла журналістка.

Від так і не дивно, що офіс у Рованцях продовжує працювати.

Як розповів медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін, дівчата, які працюють там залежно від обставин в таких кримінальних справах проходять як свідки, або як обвинувачені. Адже внаслідок їх діяльності створюється і поширюється порно-контент.

Якщо би виявили в діяльності порнографію, тоді відповідальність була би застаттею 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

Мая Голуб

Джерело: corruptua.org

Предыдущая статьяКитай создал альтернативу Всемирному банку
Следующая статьяК концу года зарплаты в Украине опустятся ниже африканских – экономист