У п’ятницю, 8 квітня, правоохоронцями були проведені обшуки в головному офісі панамської компанії Mossack Fonseca.

За словами речника генеральної прокуратури Сальвадора Дугласа Менендеса, обшуки були проведені з метою перевірки діяльності компанії на прозорість в юридичному, фінансовому та бухгалтерському аспектах.

За результатами обшуку панамські правоохоронці вилучили у компанії, яка днями опублікувала компромат про володіння світових лідерів, відомих особистостей, бізнесменів і політиків офшорними фірмами, внутрішні документи та обладнання, пише ТСН.

За оцінками Менендеса, на цей момент влада більше не може зробити стосовно Mossack Fonseca ніяких дій: «Все, що ми можемо зробити, на цей момент — вже сталося», — каже чиновник.

Повідомляється, що під час обшуку в компанії вилучили 20 комп’ютерів, також були допитані, але не затримані семеро співробітників Mossack Fonseca.

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca «витекли» документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяКлинтон и Трамп сохраняют лидерство в президентской гонке США
Следующая статьяСКАНДАЛ: У поліції Вінниці студента били під запис відеокамери