Комісія при Комітеті з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств вибрала на посаду генерального директора ВАТ «Укрзалізниця» поляка Войцеха Балчуна.

Про це на брифінгу в Кризовому медіа-центрі повідомив Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварус Абромавичус, пише Економічна правда.

За його словами, на посаду директора УЗ претендували 31 особа.

За словами, Абромавичуса, Балчун — молодий, але суперуспішний керівник ряду найбільших польських підприємств. «Спочатку він добре проявляв себе керівником найбільшого польського банку PKOBP, а потім досяг кар’єрних висот, очолюючи польську залізницю PKP Cargo», — заявив міністр.

За його словами, там він провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію, і вивів компанію зі 100 мільйонів злотих збитків до 500 мільйонів злотих прибутку. «Взяв застарілу компанію, провів глибоку трансформацію, в результаті вивів компанію на IPO і пішов у заслужену відпустку», — додав Абромавичус.

За словами міністра, Балчун є «польским Святославом Вакарчуком», бо  є лідером найуспішнішого рок-бенду в Польщі.

На даний момент він вже чотири роки очолює наглядову раду польських авіаліній Lot. Він не раз обирався в якості кращих топ-10 і топ-20 керівників Польщі.

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяОрганизатора аферы «Элита-Центр» выпустили под залог 384 млн по закону Савченко
Следующая статьяГоловним претендентом на голову «Укрспирту» став литовець