Президент США Барак Обама заявив, що військова коаліція на чолі зі США успішно бореться з екстремістським угрупованням «Ісламська держава» в Сирії та Іраку, наслідком чого є скорочення оборонних потужностей ісламістів, зменшення контрольованих ними територій та знищення їхнього керівництва.

«Ісламска держава» обороняється, а ми наступаєм», – сказав Обама 13 квітня після зустрічі зі своїми консультантами з питань безпеки в штаб-квартирі Центрального розвідувального управління.

За словами Обами, військова коаліція має «імпульс» до боротьби, який вона має намір зберігати й надалі.

США також продовжать атакувати лідерів ісламістів, додав американський президент.

«В найближчі дні і тижні ми планує взяти їх (лідерів ісламістів –​ ред.) більше. Щодня лідери угруповання «Ісламська держава» прокидаються і розуміють, що це може бути їх останній день», – сказав Обама.

Американський лідер також заявив, що Вашингтон продовжуватиме надавати допомогу Іраку і сприяти просуванню, здійснюваних за посередництва ООН мирних переговорів щодо Сирії. Закінчення п’ятирічної громадянської війни в Сирії Обама назвав ключем до перемоги над угрупованням «Ісламська держава».

Екстремістське угруповання «Ісламська держава», яке в багатьох країнах визнане терористичним, від 2014 року захопило й контролює значні території в Іраку й Сирії, які називає своїм «халіфатом». Крім того, угруповання намагається поширити діяльність і на інші держави, зокрема на Лівію, де контролює невелику територію на північному узбережжі, чи Афганістан. Проти нього веде боротьбу, крім збройних сил тих держав, також міжнародна коаліція з понад 60 країн під проводом США, здійснюючи проти ісламістів повітряні удари, в першу чергу в Іраку й Сирії.

Джерело: Радіо Свобода

Предыдущая статьяНардеп Павленко: офшорные схемы Порошенко порочат честь нации — нужно запускать импичмент
Следующая статьяНайем начинает голодовку против главного наркополицейского Кивы