У журналіста Олександра Щетініна, якого знайшли мертвим у ніч на 28 серпня в Києві, були фінансові проблеми. Про це на умовах анонімності розповіло джерело, близьке до Щетініна, пише expres.ua.

«Проблеми були. З фінансуванням його ресурсу «Новий регіон» у тому числі, це не секрет. Тому що політика агентства була критикувати будь-яку владу і не знімати матеріали за гроші. Олександр Щетінін був одним з перших росіян, хто підтримав Майдан відкрито, він за це поплатився. Сайт займав непродажну позицію. Це зіграло багато в чому на те, що у Щетініна були матеріальні труднощі», — згадало джерело.

«Так, затримки зарплати були. Фінансування взагалі, наскільки я знаю, у співробітників було за рахунок того, то Щетинін продав свою машину і квартиру. Він з останніх сил утримував агентство на плаву», — додав знайомий загиблого журналіста.

Джерело підтвердило, що в тому числі через це Щетінін міг дійсно пійти з життя шляхом самогубства. «Він про це згадував у своїй посмертної записці. Він просив вибачення у всіх співробітників, що він не зміг вирівняти фінансову ситуацію і виплатити їм зарплату. Але все це, мені здається, було прямо пов’язане саме з позицією агентства про Непродажні», — заявив він .

Також джерело розповіло, що Щетінін дуже переживав через розлучення. «Діти у нього залишилися в Росії, дві дівчинки-близнючки і хлопчик. У своєму передсмертному листі, він вказував на те, що однією з найнестерпніших подій було те, що він не міг спілкуватися зі своїми дочками протягом останніх 4,5 років. Як відомо, Щетінін був нев’їзний — він не міг виїхати в Росію, тому що там проти нього були справжні гоніння», — уточнив знайомий журналіста.

За його словами, російські спецслужби вели стеження за Щетініним. «З огляду на справу Шеремета, у мене не виникає сумнівів, що ФСБ працює і тут. Сам Щетінін ніколи не приховував, що ФСБ дуже щільно і глибоко працює в Україні. З огляду на його різку позицію — критикував і нашу владу, і режим Путіна», — зазначило джерело.

Також він, повідомляє ukr.obozrevatel, докладніше розповів про передсмертний лист журналіста. «Це навіть не записка, це лист. Я не можу зрозуміти, чому агентство поширює інформацію про те, що лист знайшли поруч із ним. Це не так — він відправив його по електронній пошті одній зі співробітниць. Там все досить лаконічно викладено, в такому ж стилі, як зазвичай писав Олександр Костянтинович. Хоча я думаю, що слідство тут теж має встановити, що це написав саме він», — сказало джерело.

«Можу сказати, що там (у листі. — Ред.) нічого сенсаційного. Тільки в кінці він чітко написав: «Я любив Україну і любив цей народ». У листі багато особистих моментів, людина була на межі, але його стиль написання говорить про те, що людина віддавала собі звіт в тому, на що йде. Він був дуже сильним, вольовим. Основні труднощі почалися, коли Щетінін заявив про свою чітку проукраїнську позицію — вже тоді були арешт рахунків у Росії і по суті рейдерське захоплення сайту в Росії, блокування сайту, неможливість спілкуватися з дітьми», — додав він.

 

Предыдущая статьяДействующая система субсидий – это перекачка денег из бюджета в карманы монополистов, – эксперт
Следующая статьяМураєв вніс до парламенту тоталітарний законопроект про кримінальне покарання за наклеп і образу