Ангела Меркель і Петро Порошенко в телефонному режимі проаналізували ситуацію на окупованій частині України.

Канцлер ФРН А. Меркель і П. Порошенко дев’ятого вересня по телефону обговорили ситуацію на буремному Донбасі і перспективи реалізації “Мінських угод”.

Вогонь повинні припинити, бо почався навчальний рік

Штеффен Зайберт, речник кабінету міністрів Німеччини, сказав, що канцлерка та президент України підтримали пункт про припинення вогню у зв’язку із початком навчання першого вересня. Вони вважають, що ініціативу необхідно перетворити в стан стабілізації ситуації.

Окрім цього лідери дійшли згоди щодо наступних етапів реалізації тих принципів, що прописані в “мінських договорах”, котрі мають стосунок до політичних і безпекових аспектів, відзначає речник німецького уряду.

Пункти безпеки — найголовніші

Прес-служба українського глави держави надала інформацію про те, що Німеччина та Україна змогли домовитися про активізацію зусиль дипломатів в межах 3-сторонньої контактної групи і повернути “нормандський формат”, аби виконати пункт безпеки, який прописаний в мінських документах.

Порошенко подякував за санкції

Канцлерка ФРН і український президент відзначили, що наразі важливо звільнити усіх полонених, зокрема й тих, котрі примусово знаходяться на території Російської Федерації, повідомляють у прес-службі Порошенка.

Президент України висловив слова вдячності Німеччині та Франції за те, що займають винятково принципову позицію щодо санкцій проти РФ.

 

Предыдущая статьяРоссия разместила в Крыму зенитную установку и успешно испытала ракету «Тополь»
Следующая статьяРуководителя «Украинской правды» опросит антикоррупционная прокуратура по поводу покупки Лещенком квартиры за 7 миллионов гривен