Екс-працівник Агентства нацбезпеки Сполучених штатів Америки (АНБ) і екс-црушник Едвард Сноуден каже, що не варто використовувати новий сервіс для обміну повідомленнями Allо від компанії Google.

Таку інформацію він оприлюднив у своєму “Твіттері”.

“Алло”= стеження

“Що таке “Алло”? Це такий додаток від Google, котрий фіксує кожне ваше повідомлення, яке ви надсилали і перетворює його на доступне для правоохоронних органів. Поліція може отримати цю інформацію на запит”, — пише Едвард Сноуден у соцмережі “Твіттер”.

Також він відзначив, що “доступне для завантаження сьогодні “Гугл Пошта”, “Гугл Карти”, і “Гугл Стеження” – це і є “Алло”. Не користуйтеся останнім”.

сноудетвит

Переписку можна знищити тільки вручну

Сноуден у “Твіттері” робить посилання на статтю видання The Verge, де описаний принцип дії технології месенджера “Алло”.

Відомо, що спочатку компанія Google мала плани зробити таку технологію, яка б давала можливість зберігати дані на певний невеликий період часу, але в безособовому вигляді. Та, остання версія додатку по замовчуванню зберігає всю переписку особи до тих пір, поки вона сама вручну її не знищить.

Анонімні повідомлення “Алло” зберегти не може

Сервіс “Алло” не зберігає лише ті повідомлення, котрі були надісланні в анонімному режимі, оскільки тут використовується інше шифрування під назвою “end-to-end”. Повідомлення, котрі були збережені можна дешифрувати в Гуглі, що може взяти ці дані для покращення сервісу.

Нагадаємо, вчора месенджер “Алло” почав офіційно використовуватися.

 

Предыдущая статьяКак скандальный Гречкивский строил свою молниеносную карьеру
Следующая статьяВ России за допуск к Wi-Fi без идентификации хотят штрафовать