Український президент Петро Порошенко під час візиту до Сполучених штатів Америки мав зустріч із  з Бараком Обамою. Порошенко відзначив, що розмова була досить довгою і має велике значення для подальшого майбутнього нашої країни. Через розбіжності в графіку йому не вдалося поговорити із лідером республіканців та кандидатом на пост президента Америки – Дональдом Трампом.

 

Говорили довго

Петро Порошенко та Барак Обама мали розмову в Нью-Йорку,  на теренах Генасамблеї ООН.

“Ми мали дуже довгу розмову з Обамою, в рамках якої обговорили майбутні подальші етапи щодо впровадження та втілення Мінських документів і радикальні кроки стосовно консолідації нашої діяльності з приводу формування “дорожньої карти” втілення цих угод  і конкретні дати впровадження політичної частини Мінського процесу”, — розповів український президент.

 

Один мільярд доларів від США

Окрім цього, глави держав обговорили підтримку та заохочення Сполученими штатами Америки українських реформ, зокрема йшлося про відправку Україні грошей в сумі один мільярд доларів гарантій по кредиту.

“Переконаний, що до кінця цього місяця ці гарантії вже будуть. І один мільярд доларів в формі допомоги Україна отримає”, — каже Петро Порошенко.

 

Чи дадуть летальну зброю?

Глава української держави повідомив, що актуалізує питання надання Україні летальної зброї перед західною спільнотою.

“Коли будуть наступні переговори ми піднімемо це питання. Наразі таке питання ще не стояло, адже поки що ми займаємося втіленням тих домовленостей щодо допомоги в пакеті, який має шістсот мільйонів доларів, котрий Америка надала нашій сфері безпеки та оборони”, — пояснив Порошенко.

Також він сказав, що не зустрівся з Дональдом Трампом, оскільки обидві сторони мали дуже насичені графіки.

“У нас не збіглися графіки. Не бачу жодних тут проблем”, — повідомив Петро Порошенко, відзначивши що має ще понад 20 зустрічей.

Предыдущая статьяВ России за допуск к Wi-Fi без идентификации хотят штрафовать
Следующая статьяНаливайченко: Самолеты лучшего друга Порошенко Кононенко вывозили соратников Януковича из Украины в феврале 2014 года