Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо нардепа від БПП Сергія Лещенка, повідомляє ТСН.

Як пише «Експрес», у Генпрокуратурі наголосили, що зі зверненням розслідувати справу щодо «неправомірних дій народного депутата Сергія Лещенка» звернувся нардеп Павло Пинзеник. Відомості були внесені до ЄРДР 27 жовтня 2016 року.

«Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення особи, уповноваженої на виконання функцій держави, яка займає особливо відповідальне становище. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 3 ст. 368 2 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні ГПУ.

Також у відомстві наголосили, що інший депутатський запит до генпрокурора України Юрія Луценка із проханням провести перевірку щодо квартир депутатів Сергія Лещенка та Світлани Заліщук було передано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 18 жовтня. Запит був направлений від парламентарів, серед яких Андрій Лозовий, Дмитро Лінько, Євген Дейдей, Вадим Підберезняк та Сергій Каплін.

Нардепи стверджують, що проаналізували доходи Лещенка та Заліщук і звинувачують останніх у вчиненні корупційних злочинів, оскільки, на їхню думку, офіційні доходи вказаних нардепів не дозволили б їм придбати елітне житло.

Предыдущая статьяШість років творчості Pussy Riot: від Богородиці і Путіна до Трампа і вагіни
Следующая статьяТрамп-младший сравнил беженцев с конфетами