Бачення західних коментаторів та ЗМІ

Головним наслідком офіційного визнання українськими чиновниками та політиками приголомшливого багатства на тлі загальної бідності населення можуть стати нові вимоги змін з боку громадськості.

На це, коментуючи задекларовані українськими урядовцями та політиками значні персональні статки, вказують співробітники міжнародних ЗМІ та західні коментатори, передає Голос Америки.

«Декларації – це позитивна річ, але вони примушують протверезіти. Реальне питання, яке випливає із цієї ситуації, у тому, чи буде суспільство вимагати змін», – твітує Ян Бейтсон, журналіст низки впливових західних видань, який працює в Україні.

«Деякі з озвучених цифр для Заходу є нормальними, але Україна – це небагата країна, і небагата вона саме через політичну корупцію, а не через брак ресурсів», – також зазначає Бейтсон.

«Політика давно є шляхом до швидкого збагачення в Україні, але такий стан справ робить систему ще більш корумпованою, неефективною, і саме тому це має припинитись», – міркує журналіст.

«Українці обурені багатством урядовців в Україні після Євромайдану», – коментує ситуацію журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер.

«Мінімальна заробітна платня в Україні 45 доларів на місяць; солдати отримують всього 276 доларів на місяць», – додає Міллер.

«Українці незадоволені після того, як політиків примусили задекларувати власне багатство – виявилось, що багато з них страшенно багаті», – резюмує настрої в Україні Александр Сміт, журналіст лондонського бюро NBC News.

Невдоволення значними статками посадовців накладається на загальне незадоволення громадян напрямком, в якому рухається країна. На останнє вказують результати дослідження громадської думки, проведеного в Україні International Republic Institute.

72% респондентів вважають, що Україна рухається у невірному напрямку;
51% рішуче незадоволені роботою Кабміну на чолі із Володимиром Гройсманом;
74% вважають, що економічна ситуація «дещо погіршилась», або «погіршилась значно»;
18%, майже кожному 5-му, доводиться заощаджувати гроші, щоб дозволити собі їжу;
35% заощаджують, щоб придбати одяг та взуття, – свідчать результати дослідження.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяПервый iPhone 7 в Верховной Раде был замечен у нардепа Сергея Власенко
Следующая статьяКононенко рассказал, почему хранит 70 млн грн в наличке