У міністра внутрішніх справ Арсена Авакова є одна велика таємниця. Журналістам практично неможливо дізнатися від нього прізвища тих, кого він нагородив відзнакою МВС «вогнепальна зброя», — пише УП.

Починаючи з 2016 року ЗМІ системно цікавляться цим питанням у МВС і Авакова особисто. У відповідь МВС і міністр не менш системно мовчать.

У червні минулого року журналісти «Українських новин» надіслали запит у МВС, де поцікавилися, скільки нардепів нагороджені візнакою.

У відповідь отримали цифру – 88 нардепів, але без прізвищ. У відомстві послались на те, що не мають дозволу від цих осіб на обробку персональних данних.

А вже в липні 2016 року Аваков під час своєї прес-конференції запевняв, що за необхідності повний список може бути опублікований, і сипав цифрами про кількість нагороджених зброєю.

«1200 людей, з них близько 900 людей – це бійці спецпідрозділів, бійці добровольчих батальйонів, тощо. Близько 90 осіб – це депутати Верховної Ради. В основному минулого і нинішнього скликання, які або були на Майдані, або мають відношення до ситуації на фронті», – сказав він.

Втім і того разу обійшлося без прізвищ. На початку вересня 2016 року запит до МВС з питанням про те, хто ж отримав у нагороду вогнепальну зброю, надіслав вже нардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко. Але отримав відмову з посиланням на норму про вищезгадані персональні дані.

Того ж місяця програма «Наші гроші з Денисом Бігусом» у своєму сюжеті розповіла про те, що МВС під керівництвом Авакова за 2,5 роки роздарувало більше тисячі одиниць зброї. Мова йшла і про штурмові гвинтівки, і про автомати Калашнікова, і про кулемети.

Дізнаватися прізвища усіх нагороджених Аваковим – і надалі, гра, схожа на квест. Міністр називає одні цифри, в медіа з’являються інші. Складається враження, що Аваков вже і сам не знає, скільки ж зброї він роздав своїм друзям, однопартійцям, представникам владної верхівки і навіть одному олігарху Ігорю Коломойському, який, як відомо, таємно бував у будівлі МВС.

Завдяки джерелам в правоохоронних органах «Українській правді» вдалося отримати 400 прізвищ осіб, які були нагороджені зброєю у 2014-2015 роки.

Ми розкажемо про те, як часто Аваков роздавав вогнепальні нагороди, хто є щасливим власником рекордної кількості зброї – шести стволів, і коли саме нардеп Сергій Пашинський отримав свій скандальний «Glock 19».

Предыдущая статьяСпецслужбы Германии заявили о намеренном подрыве Россией единства США и ЕС, — Spiegel
Следующая статьяДействия власти привели к ухудшению криминогенной ситуации — Медведчук