У бюро, пославшись на «таємницю слідства», не відповіли, навіть, на загальні питання DT.UA про хід розслідування і терміни передачі справи до суду. У НАБУ не схотіли коментувати перебіг справи щодо «рюкзаків Авакова» Національне антикорупційне бюро України засекретило всю інформацію щодо розслідування справи про розкрадання в МВС під час закупівлі тактичних рюкзаків для потреб міністерства, — пише ZN.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на відповідний запит DT.UA. Зокрема, у запиті редакція цікавилася, чи допитувалися в рамках цього провадження міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та його син Олександр, а також чи підтверджено доказами причетність Олександра Авакова до ТОВ «Дніпровед» (фірми-постачальника рюкзаків) та його дружбу з власником цієї фірми Володимиром Литвином.

Водночас, у НАБУ, пославшись на «таємницю слідства», не відповіли, навіть, на загальні питання про хід розслідування і терміни передачі справи до суду. Читайте також: Глава НАБУ хоче створити антикорупційний суд до кінця року Як відомо, навесні 2016 року Національне антикорупційне бюро отримало в підслідність провадження щодо розкрадання у великих розмірах та зловживання службовим становищем у керівній структурі МВС при закупівлі за захищеною ціною 6000 тактичних рюкзаків для потреб підрозділів в АТО.

23 березня 2016 року за рішенням суду детективи НАБУ отримали доступ до рахунків компанії «Дніпровенд», яку пов’язують з сином голови МВС Олександром Аваковим. Розслідування справи триває вже майже рік. Нагадаємо, в лютому нинішнього року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина голови МВС Арсена Авакова Олександра обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чоботаря поставку партії тактичних рюкзаків для підрозділів відомства за очевидно завищеною ціною.

Предыдущая статьяБурштиновий клінч: чому Рада не узаконює ринок каміння
Следующая статьяОсада гривни. Как блокада Донбасса повлияет на валютный курс