До “Наших грошей” надійшов адвокатський запит із вимогою надати особисті дані журналістів, які готували сюжет про оборудки заступника голови СБУ Павла Демчини

suzet-pro-demcinu

“На переконання сторони захисту прав та законних інтересів громадянина Демчини П.В., вказаний вище первинний аудіовізуальний твір та всі похідні від нього, містять завідомо недостовірну інформацію у формі фактичних тверджень, що принижують його гідність, честь та ділову репутацію”, — йдеться у запиті.

1_1

2_1

3_1

4_1

Адвокат Павла Демчини вимагає надати дані,  зокрема “відомості про місце реєстрації/проживання, паспортні дані та актуальні засоби зв’язку” не тільки журналістів-авторів сюжету, але й власників сайтів www.bihus.info, www.zik.ua, www.nashigroshi.org, і навіть тих, хто надає цим сайтам доменні імена.

Головна причина звинувачень та “первинний аудіовізуальний твір” — розслідування Аліси Юрченко “СБУ у пошуках хробака зупинило експорт горіхів”.

Сам адвокат Дмитро Пурлінський знаходиться у Люстраційному списку Майдана як слідчий, який вів справи проти 9 активістів, звинувачених “в організації масових заворушень”, а насправді жорстоко побитих “Беркутом”, пишуть ЗМІ.

Крім того, раніше пан Пурлінський виступав адвокатом ПП “Офір” — фірми, замішаної в афері з викрадення цукру на 300 мільйонів з Агрофонду. Під час обшуку за цим провадженням у юридичній компанії “Студія Права”, Дмитро Пурлінський звинуватив працівників НАБУ в тому, що їм “наплювати на закон”.

Нагадаємо, восени 2015-го журналісти програми “Наші гроші” з’ясували, що Павло Демчина у статусі заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ ініціював заходи, що призвели до зупинки експорту волоських горіхів під приводом наявності в них “карантинних організмів”. У Державній фітосанітарній службі “Нашим грошам” повідомили, що жодного разу не фіксували в українських горіхах “карантинні організми”.

Источник bihus.info

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяКиев назвал дату следующего заседания в Гааге
Следующая статьяХолодницкий заявил, что у него нет политических амбиций