Овінніковій повідомлено про підозру у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень.

Заступник мера Харкова Тетяна Овіннікова сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею понад 25 га, чим завдала збитки громаді на загальну суму майже 129 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України,  пише tsn.ua.

«Встановлено, що службові особи Харківської міської ради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення впродовж 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили належні територіальній громаді м. Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю більше 4 млрд грн, які обернули на свою та інших осіб користь», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування було встановлено, що до вчинення вказаних кримінальних правопорушень, поряд з іншими особами, екс- заступник міського голови – директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради (на теперішній час – заступник міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради).

За вказаним фактом їй повідомлено про підозру у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень.

«Вказана особа, діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяла заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею понад 25 га, чим спричинила збитки територіальній громаді м. Харкова на загальну суму майже 129 млн грн», — додали у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, наприкінці березня заступниці міського голови Харкова було повідомлено про підозру. Її підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями «Шахрайство» та «Зловживання владою або службовим становищем».

Пізніше апеляційний суд Києва погодив клопотання про арешт заступника мера Харкова Тетяни Овіннікової із можливістю внесення застави в 30 млн грн.

Предыдущая статьяУкраинцам не хватает денег на мясо: как подорожает свинина, говядина и курица
Следующая статьяГорбатюк: За год работы Луценко генпрокурором позитива в расследовании преступлений против Евромайдана нет