Інтернет-компанія потрапила під санкції.

Сьогодні, 29 травня, Служба безпеки України проводить обшуки в офісах російської інтернет-компанії «Яндекс» в Києві та Одесі.

«У наших офісах в Києві та Одесі зараз перебувають представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо. До наших офісах вже виїхали адвокати. В рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію», — зазначив PR-директор «Яндекса», якого цитують «Ведомости», — пишет ТСН.

Нагадаємо, 16 травня в Україні почали діяти трирічні санкції проти російських інтернет компаній «Яндекс» і Mail.ru Group (в тому числі проти її соціальних мереж «Одноклассники» і «Вконтакте»). Українські інтернет-провайдери зобов’язані блокувати сайти цих компаній.

Соцмережею «Вконтакте» в Україні хоча б раз на місяць користуються 62% інтернет-користувачів, «Яндексом» — 59%, «Однокласниками» — 45% (дані Factum Group). Найпопулярнішим сайтом в Україні залишається Google — ним користується 70% інтернет-користувачів. За даними Similarweb, «Вконтакте» отримував 17,6% трафіку з України, «Однокласники» — 15,5%, а «Яндекс» — тільки 2,5%.

Предыдущая статьяЗавтра Украину накроют грозовые дожди, а в Киеве – до +30
Следующая статьяНа трассе Александрия-Кременчуг задержали «криминального авторитета» из Донецкой области