Футбольний клуб «Маріуполь» звернувся до ФК «Динамо» із закликом провести матч 7-то туру чемпіонату УПЛ в Маріуполі, згідно з регламентом Української Прем’єр-ліги.

Про це йдеться у відкритому листі ФК «Маріуполь», — пише УП.

«Ми сподіваємося, що здоровий глузд переможе і матчі «Маріуполь — Динамо» все-таки відбудуться. Колеги з «Динамо»(Київ), «м’яч» на вашому боці, не лишайте уболівальників українського Маріуполя футбольного свята і не перетворюйте український футбол на хаос», — заявили у «Маріуполі».

У клубі нагадали, що матчі 7-го туру УПЛ мають відбутися 26 серпня між командами U-21 і 27 — між основними командами саме у Маріуполі.

«Комітет ФФУ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань своїм рішенням від 17 серпня 2017 року підтвердив, що «Маріуполь» прийме «Динамо» на своєму стадіоні. … Виконком ФФУ підтвердив прийняті рішення, про те що наш клуб проводить свої домашні матчі сезону 2017/18 у Маріуполі «, — наголошується в листі.

У «Маріуполі» зазначили, що просили ФК «Динамо» повідомити інформацію про дату і час прибуття в місто, про маршрут прямування та транспортні засоби: інформація необхідна СБУ і МВС для організації супроводу та проїзду автобусів з делегаціями ФК «Динамо» до Маріуполя.

Прем’єр-лізі і ФК «Динамо» були також надані офіційні листи від управління СБУ в Донецькій області, ГУ Нацполіціі в Донецькій області та Маріупольської міськради, в яких повідомляється, що відповідні служби вживатимуть усі необхідні заходи безпеки під час матчів «Маріуполь» — «Динамо «.

«Також ми спільно з силовими структурами готові організувати зустріч і супровід делегацій ФК «Динамо» від аеропорту м.Запоріжжя до готелю у м.Маріуполь», — додали в ФК.

Як відомо, віце-президент «Динамо» Андрій Мадзяновський заявив, що «Динамо» не поїде на матч у Маріуполь і подасть до суду в разі зарахування технічної поразки. Він аргументував відмову питанням безпеки.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс виступає проти проведення будь-яких матчів української прем`єр-Ліги в Маріуполі, заявивши, що там небезпечно.

Лідер бойовиків ОРДЛО Олександр Захарченко зробив заяву, що в день матчу 27 серпня будуть припинені усі обстріли в напрямку Маріуполя.

Також відомо, що до Маріуполя на цей матч приїде місія ОБСЄ для гарантій безпеки.

В СБУ заявили, що направили лист до Федерації футболу України із застереженнями щодо безпеки у Маріуполі для проведення матчу ФК «Маріуполь» — «Динамо».

«Якщо ФФУ вирішить провести матч у Маріуполі, СБУ вживе усіх заходів для забезпечення безпеки проведення футбольної гри», — відзначили в СБУ.

Предыдущая статьяДень рождения гривны: как она прожила 21 год и сколько проживет еще?
Следующая статьяВ СБУ заявили, что сюжет, опубликованный CNN, опровергает возможность получения Северной Кореей ракетных разработок из Украины