Підозрюваний у киданні гранати біля будівлі Верховної Ради 31 серпня Ігор Гуменюк не визнає своєї вини і заявляє, що давав свідчення під тиском.

Про це в ефірі hromadske.tv заявив адвокат затриманого Сидір Кізін.

«У справі нічого того, про що говорив Арсен Борисович, немає. Із документів там був лише протокол про затримання, в якому чорному по білому написано, що у нього нічого не вилучалось, тобто ніяких гранат, ніяких вибухових пристроїв про які говорив міністр. І наступний протокол – протокол допиту у якості підозрюваного, з нього вбачається, що він не визнає свою провину і що до нього застосовувалось насильство, його били, його змушували дати покази проти себе», — заявив адвокат.

Зі слів захисника, «оперативки найбільше наполягали, коли його били в приміщенні райвідділу, аби він дав покази, що є членом ВО Свобода».

Кізін надав Громадському фотографії, які, з його слів, свідчать про побиття затриманих.

«До шостої ранку я вчора провів в Голосіївському райвідділі, ще близько двадцятьма людьми мені вдалось поспілкуватись. Я офіційний адвокат п’ятьох», — зазначив захисник.

«Це Сергій Крайняк, Марко Мельничук, Віктор Бурлик, він, до речі, доставлений в лікарню швидкої допомоги», — додав Сидор Кізін.

Нагадаємо, 31 серпня глава МВС Арсен Аваков повідомив про затримання мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців. За словами Авакова, затриманий є «свободівцем» з батальйону «Січ».

/ фото адвоката Сидора Кізіна

Джерело: hromadske.tv

Предыдущая статьяУ Нових Петрівцях попрощалися із загиблим під Радою бійцем Нацгвардії
Следующая статьяМигранты заблокировали движение поездов в тоннеле под Ла-Маншем