Країна наповнена чутками, що зима цього року прийде дуже рано.

Чи варто цьому вірити? Як з’ясувала газета «Експрес», деякі народні синоптики такий прогноз підтверджують. Вони вважають, що перший сніг цього року може випасти вже наприкінці другого місяця осені.

Попри рекордно спекотне літо і теплий початок вересня, зима цього року, за деякими довгостроковими прогнозами погоди, може прийти до нас досить рано.

Наприклад, народний синоптик Леонід Горбань певен, що жовтень буде прохолодним, а наприкінці місяця навіть засніжить. «Від 13 до 20 жовтня температура повітря почне істотно знижуватися і зупиниться на позначці +2 градуси, — каже синоптик. — Тобто, буде вже холодно. Вночі слід чекати приморозків. Лише на кілька днів — від 20 до 24 жовтня — середньодобова температура повітря трохи підвищиться — до +7 — +8 градусів. А далі спостерігатимуться перепади температур від плюсових до мінусових кожні наступні два дні. Така погода протримається до кінця жовтня і на початку листопада. Дощ падатиме нечасто. Проте вже 26 — 28 жовтня можливий дощ зі снігом».

Проте дипломовані, себто офіційні синоптики не можуть підтвердити такий тривалий прогноз. «Наука не робить таких довготермінових прогнозів, це неможливо, — каже Віра Балабух, завідувач відділу синоптичної метеорології Українського науково-дослідного
гідрометеорологічного інституту. — Ймовірно, зниження температури повітря у жовтні може спровокувати перший сніг, наприклад, у Карпатах. Але чи падатиме він в інших регіонах країни — важко спрогнозувати. Зрештою, у цьому немає нічого особливого, перший сніг в Україні вже не раз випадав у жовтні. Бували роки, коли він дивував людей навіть у вересні».

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяДецентрализация, реформы и война с Россией: главные тезисы интервью Порошенко
Следующая статьяПодаток на нерухомість платитимуть майже усі