Активісти Авомайдану пікетували головне управління МВС у Києві з лозунгом «Аваков уху їв».

Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ.

Біля входу до будівлі МВС активісти встановили казан з рибою та овочами, також розклали імпровізоване багаття. Серед причин відставки, учасники акції назвали відсутність реформ у відомстві, кадрових змін та переслідування критиків влади.

«Чому за півтора року його перебування в кріслі міністра у нас не скоротилось, а збільшилося число співробітників МВС. Подивіться на досвід інших країн, подивіться на досвід Грузії, де їхню кількість скоротили в шість разів, і прийшли нові люди. Аваков цього не робить.

Ми бачимо тільки, що він багато пише у «Фейсбуці». Він піариться на здобутках Еки Згуладзе, але насправді він не звільняє корумпованих співробітників», – заявив активіст Автомайдану Сергій Хаджинов.

До пікетувальників вийшов радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. Він заперечив звинувачення активістів, заявивши, що саме МВС чи не єдине міністерство, де відбуваються реформи.

«Я хотів би, щоб мені назвали ще хоч одне міністерство в Україні, в якому розпочалось реальне реформування, про яке сьогодні можна не тільки говорити, а можна відчути і побачити і навіть доторкнутися. Я думаю, ви не знайдете», – заявив Шкіряк активістам.

Окрім того, радник міністра спростував інформацію автомайданівців, про те, що колишній заступник міністра МВС Сергій Чеботар далі працює в міністерстві.

Реагуючи на питання про кадрові зміни, Шкіряк повідомив, що за час роботи Авакова з міністерства звільнені 38 тисяч правоохоронців.

8 вересня міліція затримала в Одесі лідера місцевого Автомайдану Євгена Резвушкіна (йому інкримінують хуліганство і погрозу або насильство щодо працівника правоохоронних органів) та двох лідерів осередку «Правого сектору», яких звинувачують у викраденні людини.

Як повідомляє Facebook-спільнота «Автомайдан», сьогодні, 10 вересня, Резвушкіна відпустили «під домашній арешт, хоча суд мав відбутися лише завтра».

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив 9 вересня, що не давав розпоряджень затримувати активістів в Одесі, а про факт затримання дізнався під час перебування в Києві.

 

Джерело: radiosvoboda.org

Предыдущая статьяСтоличным школьникам начнут выдавать «тревожные кнопки»
Следующая статьяВоенный сбор будет продлен на год, — Минфин