П’яного як чіп високопоставленого працівника податкової міліції суд за одне засідання зробив тверезником

Цей чоловік, як то кажуть, велике цабе. Він обіймає високу посаду у податковій службі з довгою назвою — начальник першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби. Його прізвище — Віталій Мельник.

Так, це саме той товариш Мельник, про якого країною ходять легенди, пише газета «Експрес». Так, це саме він за часів Януковича бив журналістів та, як розповідають очевидці, ламав головою двері в туалеті нічного клубу після чергової нічної пиятики. Мабуть, саме за це Клименко його і підвищив, товариш Мельник сів у крісло начальника: режиму подобалися люди, готові виконувати вказівки, навіть якщо ті не мали нічого спільного із законом.

Здавалось би, революція поставить крапку в кар’єрі таких персонажів. Але все сталося якраз навпаки. Товариш Мельник і нині ганьбить відомство, де працює, збагачуючи кримінальну хроніку новими стрінками. Безкарність попередніх ганебних учинків породжує нові.

І цьому є докази, які не можуть не шокувати. Нещодавно товариш Мельник укотре добряче хильнув. А потім сів за кермо авто. Ні, не того, що вказане у його декларації, — «Шевроле Лацетті» 2006 року випуску. Податківці Насірова
такі машини вказують у деклараціях лише для того, щоб замилити людям очі.
Їздять вони зовсім іншими авто — престижними і дорогими. Цього разу товариш Мельник сидів за кермом дорожезного джипа-позашляховика — «Hyundai Santa Fe».

Так, це саме той Мельник — держслужбовець, що поводиться по-хамському і зловживає спиртним.

… а це — його незадеклароване авто
…20 година 35 хвилин, вулиця Сахарова, 52. Двоє інспекторів ДПС С. Кучма та
Р. Ловас зупиняють елітний позашляховик, вартістю майже мільйон гривень з держномером ВС 9838 СТ.

За кермом іномарки — саме він, Віталій Мельник, начальник першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.

Від водія тхне спиртним, і поводиться він неадекватно. Зрозумівши, що влип, податківець пробує, як то кажуть, грати вар’ята. Мовляв, не чіпайте мене, бо я знепритомнів.

А проте на правоохоронців такі хитрощі водія не діють, його доставлять у пункт обласного державного клінічного наркологічного диспансеру, що на
вулиці Науковій, 49, щоб медики засвідчили стан алкогольного сп’яніння податківця.

Як розповіла під запис колегам з інформаційного агентства Глобальні віки
лікар Леся Андрушенко, пан Мельник поводився зухвало, погрожував
лікарям.

— Я добре запам’ятала цього чоловіка. Уже з вигляду можна було зрозуміти, що пан Мельник перебуває у стані алкогольного сп’яніння, — каже Леся Андрушенко. — Він грубіянив, поводився зверхньо. Але, не зважаючи на це, ми виконували свою роботу. Я вже звикла до погроз, тому вони на мене не діють. Був проведений як клінічний, так й лабораторний огляд Віталія Мельника. І аналізи показали в його крові півтора проміле алкоголю. А це — середній ступінь сп’яніння. Про що був складений відповідний акт.

Відтак працівники ДПС на Віталія Мельника склали протокол за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП (керування ТЗ у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння).

Здавалося б, за керування авто у стані алкогольного сп’яніння податківець Мельник мав би бути негайно звільнений з роботи.

Однак, як виявилося, у країні, де такі люди досі затребувані, є механізми, що дають змогу уникнути відповідальності у подібних випадках.

Скандальний податківець звертається до суду. І дуже поквапливо суддя Залізничного районного суду А. Ліуш допомагає податківцеві-пияку. Мовляв, працівники ДПС, відправлюючи Мельника на медичний огляд, порушили правила інструкції про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Суддю не спинило навіть те, що, як видно з матеріалів справи, у висновку медиків чітко зазначено: Віталій Мельник був у стані алкогольного сп’яніння.

Звісно, після такого рішення суду ДАІ провела розслідування цього випадку. І що ж встановила? Як свідчить відповідь відділу ДАІ з обслуговування міста Львова ГУ МВС України в області, у діях згаданих інспекторів ДПС порушення вимог чинного законодавства України та нормативних документів, які регламентують діяльність працівників МВС України, не встановлено. А це вже наводить на думку, що пан Мельник просто купив потрібне йому рішення суду, щоб залишитися на посаді! Керівництво пана Мельника теж вирішило його не карати. Пояснивши це тим, що подія сталася у позаробочий час!

До речі, цікаво, чи мають суддя Ліуш, голова ДПС Насіров та міністр МВС Аваков малих дітей, внуків? І чи не боятимуться вони відтепер переходити дороги, якими їздить відмазаний суддею податківець-пияк?

Богдан КУФРИК, газета «Експрес»

До речі

Звісно, у декларації про доходи Віталія Мельника автомобіль «Hyundai Santa Fe», у якому він у стані алкогольного сп’яніння був спійманий за кермом, не значиться.

Торік сукупний дохід родини Віталія Мельника становив 77 тисяч 476 гривень. З таким доходом не дозволиш собі придбати авто майже за мільйон гривень. Зрештою, заправляти таке авто — а споживає воно понад десять літрів на 100 кілометрів — також дороге задоволення. Тож родина із трьох осіб з таким невеликим доходом напевно не могла б це робити.

Як нам вдалося з’ясувати, «Hyundai Santa Fe» належить пенсіонерці 1948 року народження Ірині Василівні Олійник. Жіночка живе в Раві-Руській і є… тещею пана Мельника. Пані Олійник зізналася, що машина належить їй, але
їздить нею зять Віталій. Ось як непогано живуть тещі податківців, що можуть дозволити собі придбати авто майже за мільйон гривень.

Але і це ще не всі загадки декларації податківця-пияка. Прописаний пан Мельник на вулиці Виговського, 45 а. Це відомчий гуртожиток, який належить міліції. Щоправда ніхто з його мешканців не міг пригадати, коли востаннє бачив податківця Мельника.

«Та він тут не живе», — в один голос казали мешканці гуртожитку. Шукайте його десь в особняку за містом».

Хоча в тій же декларації про будинок знов-таки жодної згадки. Невже це теж подарунок тещі?

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяКоли і яке озброєння Україна відведе з лінії фронту
Следующая статьяОрганізаторка «антимайдану» прийняла присягу в поліції