Колишній народний депутат від ВО «Свобода» Олександр Мирний вніс заставу за ще одного свободівця – Олександра Станкова, якого Печерський районний суд Києва арештував з визначенням застави у сумі 415 тисяч гривень, передає Радіо Свобода.

«Керівник Секретаріату ВО «Свобода» Олександр Мирний приніс у банк заставу за нашого одеського побратима Сашка Станкова», – йдеться у повідомленні ВО «Свобода» у Facebook, опублікованому у понеділок, 5 жовтня.

Олександра Станкова арештували у справі про сутички під Верховною Радою 31 серпня.

Раніше Олександр Мирний вніс заставу у розмірі 1,2 мільйона гривень за колишнього міністра аграрної політики України, свободівця Ігоря Швайку, який проходить у цій же справі.

Унаслідок сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями під стінами Верховної Ради 31 серпня загинуло 4 бійці Нацгвардії, ще понад сотня людей отримали поранення. За даними МВС, у справі затримано 20 осіб, ще 200 осіб – це свідки.

Силовики заявляють, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших об’єднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

Серед підозрюваних у цій справі – представники партії «Свобода» Едуард Леонов, Ігор Швайка, Юрій Сиротюк.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяУкраинцы отказываются от отдыха за границей
Следующая статьяПомер творець культових мультфільмів