На 76-му році життя помер художник-мультиплікатор кіностудії «Союзмультфільм» Володимир Шевченко. Про це повідомляється у Facebook кіностудії, передає ТСН.

Володимир Шевченко відомий своїми роботами над мультфільмами «Таємниця третьої планети», «Опудало-мяучело», «Попелюшка», «Кішка, яка гуляла сама по собі» та інші. Крім того, він працював над двома випусками «Ну, постривай!».

Шевченко у 1963 році закінчив Луганське художнє училище, після чого вступив на курси при кіностудії «Союзмультфільм». Він присвятив роботі на кіностудії понад 40 років, за цей час створив близько 80 анімаційних стрічок.

«Чоловік добрий, скромний, тихий і суто професійний. Володимир Антонович, не побоїмося цього слова, був класиком мальованої мультиплікації. Дбайливо передаючи свій безцінний досвід наступним поколінням, майстер до останнього дня працював на студії над новими фільмами. Він присвятив кіностудії більше сорока років плідної праці і брав участь у створенні понад вісімдесят фільмів», — йдеться в повідомленні кіностудії.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяЗа ще одного «свободівця» внесли заставу
Следующая статьяМосийчук передумал быть мером Киева