Під час загальнонаціонального карантину Міністерство внутрішніх справ, очільник якого – Арсен Аваков – регулярно виступає за посилення обмежень, відвідав ряд топ-гостей. Журналістам вдалося зафіксувати як в МВС приїжджають інші міністри, очільник парламентського комітету з охорони здоров’я та відомий бізнесмен, чия компанія тепер постачає медтовари структурі того ж таки МВС.

Про це йдеться в сюжеті Вадима Поньки для телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

24 березня на територію Міністерства внутрішніх справ заїхав чорний Mercedes, пасажиром якого був тоді ще міністр фінансів Ігор Уманський. Він очолив Мінфін 4 березня, але пробув на цій посаді менше місяця. Незадовго до звільнення Уманський провів годину у МВС. Про мету візиту і предмет розмови ексміністр розповідати не захотів: “Я вважаю, що ми, як два міністри, можемо обговорювати в тому числі що стосуються державної таємниці і якщо їх необхідно висвітлювати, ми б їх висвітлили”.

Відвідував МВС і Audi E-Tron голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Михайла Радуцького. Радуцький – експрезидент клініки “Борис” та радник президента Володимира Зеленського. Одразу після запровадження карантину 12 березня нардеп заявив про можливість значно жорсткіших заходів. Такі ж вимоги висував і Арсен Аваков. Нардеп заявив, що приїжджав в Міністерство “у службових справах”.

1 Квітня, менше ніж через два дні після призначення на посаду міністра охорони здоров’я, в МВС приїхав Максим Степанов. Тут він провів дві години. Через кілька днів після цього візиту очільник МОЗ вийшов у ефір одного з телеканалів, де анонсував посилення карантинних заходів.

30 березня МВС відвідав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, призначений на посаду на початку березня. Причину відвідин міністерства внутрішніх справ чиновник пояснив так:  “Ми зустрічаємось колись в одному міністерстві, колись в іншому проводимо наради щодо обсервації людей , щодо самоізоляції, тобто це робочі наради”.

31 березня на територію Міністерства заїхав Rolls Royce Phantom 2019 року випуску. Авто записане на компанію, пов’язану з власником мережі магазинів електроніки “Ельдорадо” та ексвласником скандального банку “Михайлівський” Віктором Поліщуком. Незадовго до зустрічі фірма з орбіти бізнесмена перемогла у тендері на поставку медобладнання для Центрального госпіталя МВС.

Предыдущая статьяИсторическая сделка ОПЕК+, вероятно, не остановит падение цен на нефть
Следующая статьяВ Украине 501 новый случай за сутки, всего — 4662 больных COVID-19