2024 року Нацбанком встановлено тимчасові обмеження на зняття готівки. У гривні в Україні є ліміт зняття до 100 000 грн на день. За кордоном такий ліміт складає – до 12 500 грн на тиждень або до 100 000 грн на місяць. При цьому, різні українські банки можуть встановлювати власні обмеження, пишуть Гроші.

Про це пише «Дзеркало тижня».

Видання наводить правила зняття готівки в деяких популярних банках, а саме:

«ПриватБанк»

  • Ліміт зняття складає 20 000 гривень за один раз. Наступну операцію зі зняття грошей у банкоматі можна здійснити лише за три години. Втім, межа зняття залежить ще від кількох факторів: типу картки клієнта, статусу клієнта, індивідуальних домовленостей із банком. Крім того, можуть бути обмеження на видачу готівки у самому банкоматі. Деякі з них можуть видавати лише по 1 000 грн за один раз чи навіть менше. В цьому випадку можна спробувати зняти гроші в інших банкоматах чи звернутися до каси партнерського банку.

«Ощадбанк»

  • Для власників рахунку «Моя карта» доступне зняття готівки до 20 000 гривень на місяць без комісії. Якщо сума перевищує цей ліміт, потрібно буде сплатити комісію у розмірі 1%.

ПУМБ

  • Максимальна сума, яку можна зняти за одну транзакцію зі «ВсіКарти» у банкоматі ПУМБ, становить 10 тисяч гривень. За добу можна зробити до 10 таких операцій.

Райффайзен Банк

  • У банкоматі «Райффайзен Банк» діє ліміт зняття готівки для всіх видів карток до 20 000 грн на добу.
інфографіка

інфографіка / bank.gov.ua

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяМуніципальна няня: як отримати її послугу та як нею стати
Следующая статьяGoogle Trends в обличчях: хто з публічних українців збирає більше запитів у пошуку