Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков упевнений, що під час масових протестів конфлікти між поліцією і протестуючими потрібно вирішувати політичним шляхом.

Хоча статут дозволяє правоохоронцям застосовувати зброю, якщо на них нападають з бойовою зброєю.

«Ви можете уявити, що б сталося, якби після кидка бойової гранати (біля Верховної Ради 31 серпня) у мене, або у моїх офіцерів здали нерви? І ми б сказали «вперед»? Суспільство було б вражене новим актом взаємного вбивства, все знову впало б і радикали досягли своїх цілей. Тому я наказав «стояти і триматися», але при цьому ми негайно вирахували, хто це зробив», — сказав Аваков в інтерв’ю ZN.ua, передає ukrreal.info

При цьому глава МВС не бачить посилань для «Майдану-3», незважаючи на велику кількість зброї, привезеної із зони АТО, і дестабілізацію з боку демобілізованих з фронту військових.

«1-2% радикально налаштованих людей можуть провокувати конфлікти, як, наприклад, у ситуації біля Верховної Ради 31 серпня. У таких випадках поліція і Нацгвардія повинні бути сильними, також повинні діяти спецбригади, які вирішують подібні ситуації. Тому в поліції буде КОРД, куди увійдуть всі силові підрозділи, а в секторі громадської безпеки буде силовий патруль, щоб, зокрема, зробити захист свідків справжнім, а не такий, як зараз. Але в цілому служба буде орієнтована на сервіс», — зазначив Аваков.

Джерело: tsn.ua

Предыдущая статьяБОРИСЛАВ БЕРЕЗА: О коррупционных конфетах, шампуне и презервативах
Следующая статьяЧерновицкий горсовет призвал уволить Яценюка