Його оприлюднив… соратник Порошенка

Якщо точніше — народний депутат від Блоку Петра Порошенка Дмитро Голубов.

Сам Саакашвілі, відповідаючи про джерела своїх доходів, власноруч написав: «Для того, кого це цікавить, моя американська зарплата становила майже 200 тисяч доларів США перед призначенням в Одесу, i до цього повинні були
додатися прибутки від лекцій та публічних виступів. Я та мої друзі приходимо на держслужбу не за грошима, і взагалі, служба суспільству завжди важливіша за гроші».

Тут ідеться, зокрема, про зарплату, отриману ним свого часу Міжнародному інституті лідерства (США).

Втім народний депутат каже, що це — «фіктивні доходи» Саакашвілі.

Серйозні звинувачення. А які у парламентаря докази? Про це газета «Експрес» запитала Дмитра Голубова.

— У чому саме ви звинувачуєте Міхеїла Саакашвілі?

— Я маю обгрунтовані сумніви щодо даних про його доходи.

— І в чому вони полягають?

— Коли після призначення губернатором в Одесу до Саакашвілі виникли запитання щодо його доходів, то він оприлюднив виписку, де вказано, що заробив у Міжнародному інституті лідерства 198 тисяч доларів. У цій же виписці вказана й адреса цього інституту: 3252 Jones Ct Washington, DC 20007 США.

На офіційному сайті  округу Колумбія я знайшов цю адресу і виявилося, що це — трикімнатна квартира у бідному районі Вашингтона.  Вона належить американській сім’ї, яка має право на винаймання цієї площі лише для житлових
потреб.

— Але ж інститут може орендувати й інші приміщення для занять?

— Це не головне. Зазначається, що в цьому інституті Саакашвілі почав працювати 1 травня 2015 року. А, як ми знаємо, 30 травня 2015-го він став губернатором Одещини.

— І що у цьому вас здивувало?

— А те, як він міг за кілька тижнів заробити майже 200 тисяч доларів? Саме така суму фігурує у його звітах як дохід від цього інституту. Ось і не зрозуміло, за що йому заплатили, і чи ці доходи справжні.

— Саакашвілі керівником області призначив Президент. Ви — член команди Порошенка в парламенті. Чому ж копаєте під екс-президента Грузії?

— Для мене нема різниці, чи це член команди, чи чийсь друг. Є факти. Крім того, я депутат-мажоритарник, Одеса — моє рідне місто, тут мій округ.

Ірина КОВАЛЕНКО, газета «Експрес»

Предыдущая статьяГрабители зверски убили предпринимателя в собственном доме
Следующая статьяВ Киеве трамвай отрезал ногу пешеходу