За рахунок звільненого Насіровим місця у Раду від Блоку Порошенка потрапить один з яскравих представників режиму Януковича

Після неодноразових нагадувань Роман Насіров, який став головою Державної фіскальної служби ще в травні, нарешті склав депутатські повноваження. Його місце в парламенті посяде ще більш одіозна особа.

Мова про Андрія Богдана. Саме він незабаром стане народним депутатом. А тепер найцікавіше. Пан Богдан у період правління Януковича встиг попрацювати радником прем’єр-міністра, яким на той час був Азаров, та урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики. І, здавалося б, після перемоги Революції Гідності кар’єра кадра команди Азарова-Януковича мала б завершитися. Але ж ні. Він знову випливає. І, уявіть собі, у складі команди, яка на виборах обіцяла “жити по-новому” — “Блоку Петра Порошенка”.

Саме завдяки тому, що “БПП” взяв Андрія Богдана у список під номером 74, той з дня на день стане народним депутатом.

Такий, м’яко кажучи, поворот подій неабияк дивує, каже газеті «Експрес»політтехнолог Сергій Гайдай.

— У чому причина того, що людей Януковича-Азарова протягує у парламент нова влада?

— На жаль, нинішня партія влади практично нічим не відрізняється від колишньої: ні за персоналіями, які перетікають з однієї команди в іншу, ні за методами роботи. Тому регулярно виникають скандали. Не встигло вщухнути обурення навколо обрання до складу центральної ради партії “БПП” колишнього члена фракції Партії регіонів
Владислава Атрошенка, як виявилося, що ця ж політсила тягне в парламент радника Азарова.

— Чи не надто це різко: говорити, що теперішня політична верхівка “практично нічим” не краща за стару?

— Річ у тому, що всі ці люди — й тодішні, й теперішні — сприймають керівну вертикаль держави як корупційну машину. А що таке корупція? Це використання свого особливого становища у державі для особистого благополуччя. І як колишня влада діяла за таким принципом, так само робить теперішня. Крім того, очевидно, що владна команда не проводить серйозних реформ. Якщо б вона справді хотіла організувати зміни, а не лише імітувати їх, люди вже їх відчули б. І до того ж, як бачите, серед нових керманичів країни випливають обличчя попередників.

— Але ж факт протягування у парламент людини з команди Азарова нищить рейтинг «БПП» напередодні місцевих виборів!

— Наші політики звикли до старого формату мислення, старої картини світу. Їм досі здається, що людям важливі лише фронтмени — перші обличчя — партії. Натомість у час масового поширення інтернету будь-хто швидко може знайти докладну інформацію і про членів партійної команди: їхню кар’єру, звички, дії, висловлювання. Навіть якщо спершу прізвище Богдан людині нічого не скаже, вона буквально за кілька хвилин зможе знайти інформацію про нього в мережі.

— А на яких умовах таких осіб беруть до списку?

— Та зрозумійте врешті: усі люди, які вже були при владі, по кілька разів переходили з партії у партію, є основним кадровим корпусом команди теперішніх керманичів країни. У них просто інших нема. І допоки вони не підуть з політичної сфери та не звільнять місця іншим, у нашій країні нічого не зміниться.

Ірина КОВАЛЕНКО, газета «Експрес»

Предыдущая статьяПрезидент дав відповідь на три електронні петиції
Следующая статьяБізнес-імперія Порошенка розростається за рахунок військових замовлень